Tumbaković: Matematika je jedno, realnost drugo

RTS 07.10.2019 23:36
Tumbaković: Matematika je jedno, realnost drugo


Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković svestan je da su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije minimalne, uprkos tome što u teoriji još postoje.Reprezentativci Srbije okupili su se u Staroj Pazovi, pred utakmice sa Paragvajem i Litvanijom.               

"Matematički još postojimo. Realno, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat", rekao je Tumbaković.

Sledi prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

"Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približimo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat", objasnio je sektor.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.

"Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, vidimo koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz utakmica koje smo igrali u septembru pomogao nam je da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora", rekao je Tumbaković.

Utakmica protiv Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu, a potom u ponedeljak u Vilnjusu sledi susret sa Litvanijom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak