Sve što treba da znate o pilingu kože

Elle 07.10.2019 23:05
Sve što treba da znate o pilingu kože


5 glavnih pitanja za kozmetičara
Zašto raditi piling

Tokom zime imamo minimalni broj sunčanih dana, a niska temperatura vazduha ne dopušta vam da dugo budete napolju. Ovo su idealni uslovi za razne pilinge – od površinskih do dubinskih. Nakon pilinga aktivno se pokreće proces regeneracije. Rezultat je mlada, osetljiva koža, koju je potrebno intenzivnije zaštititi od ultraljubičastog zračenja i drugih nepovoljnih uslova koji mogu na njoj ostaviti trag u obliku starosnih fleka, ožiljaka i drugih nepravilnosti.

Koji piling izabrati?

Postoji mnooogo pilinga: od površinskih do dubinskih, s potpunim obnavljanjem kože lica. Vrstu postupka treba pojedinačno odabrati lekar, za određeni uznemirujući problem. Nežni, celogodišnji pilinzi su univerzalni. Oni nemaju samo piling efekat, već i rešavaju probleme povezane s godinama, probleme sa suvom kožom, jačaju krvne žile i posvetljuju staračke pege.

A ljudi sa osetljivom kožom?

Upravo za takve ljude postoje mekani, nežni pilinzi koji nežno deluju na epidermu, imaju hidratantni i regenerišući efekat na kožu.

 

 

Kako se brinuti o koži posle pilinga?

Njega nakon pilinga vrlo je važna. Način nege kože nakon pilinga uticati će na vašu novu, mladu kožu. Pravilna nega pomoći će izbeći dugotrajno  hiperpigmentaciju, suvoću i direktno će uticati na efekat pilinga. Obavezno koristite noćne kreme i maske za lice. Ako ste napravili piling kako biste izjednačili ton lica, koristite dodatna sredstva sa ulepšavajućim svojstvom – za bolji rezultat. Izbegavajte solarijum.

Koliko često je potrebno ponoviti postupak za bolji rezultat?

U kozmetologiji postoji mnogo shema – izbor zavisi od sastava pilinga i dužini njegovog efekta. Obično su to 4-6 tretmana sa pauzom od 14 dana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak