Почела Дечија недеља

Дневник 07.10.2019 22:53
Почела Дечија недеља


Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић присуствовао је отварању манифестације 'Дечија недеља', која ће се ове године одвијати под слоганом 'Да право свако-дете ужива лако'Разноврстан програм „Дечије недеље“, која се традиоционално одржава у Новом Саду, трајаће до недеље, 13. октобра.

Град Нови Сад је и ове године издвојио средства за ову манифестацију, како би деци, њиховим, родитељима и васпитачима омогућио бројне бесплатне садржаје и активности. Заједнички циљ свих нас и друштва у целини је побољшање положаја деце, и унапређење квалитета њиховог живота. Деци свакодневно треба да обезбедимо услове да слободно изражавају креативне способности и таленте кроз игру и дружење, рекао је Тихомир Николић и пожелео деци да током манифестације стекну нова пријатељства и нова знања.

У име организатора, Удружења „Живот као инспирација“, Љиљана Маширевић је истакла да су дечија права овогодишња тема, а посебан значај је посвећен праву на игру.

С тим у вези припремили смо више од 50 различитик програма забавног и едукативног карактера који се одвијају и у Ветернику, Футогу и Руменки, рекла је Маширевић.

Бројне музичке радионице и такмичења, бесплатне школе спорта, берза књига су организоване током трајања манифестације, а програм је доступан на сајту Града www.novisad.rs


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak