KOLAPS u najavi: Stiže turski predsednik, taksisti nastavljaju protest

Mondo 07.10.2019 09:35
KOLAPS u najavi: Stiže turski predsednik, taksisti nastavljaju protest


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stiže u dvodnevnu posetu Srbiji. Beograđani koji danima muku muče sa prevozom zbog protesta taksista, sada će uz haos u centru morati da računaju i na povremeno zatvaranje ulica na Novom Beogradu.Erdoganu će svečani doček biti organizovan ispred Palate Srbija u 12:30. Saobraćaj će pre dolaska turskog predsednika biti delimično zatvaran.

Program u Palati Srbija se prvog dana završava posle 16 sati posle čega se opet može očekivati delimično zatvaranje ulica kako bude prolazila Erdoganova kolona.

Drugi dan Erdoganove posete Beogradu takođe se nastavlja u Palati Srbija na Novom Beogradu i kreće od 13 sati kada počinje Trilateralni samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Vučić i Erdogan će u utorak posle podne otići u Sremsku Raču i prisustvovati ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Beogradski taksisti I naredne sedmice nastavljaju proteste ispred Vlade Srbije.

Kao I prethodne sedmice, taksisti će se od podneva okupljati u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale Pionir i na novom Obrenovačkom putu, na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze.

Protestna vožnja i kolona taksi vozila ka centru grada i Vladi Srbije kreće u 13 sati.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević rekao je Fonetu da protest tokom posete Erdogana neće biti radikalizovan, odnosno da neće blokirati glavne saobraćajnice i mostove kako su ranije najavili, jer ne žele da “od našeg esnafskog problema pravimo međunarodni problem i šaljemo lošu sliku o Srbiji u svet".

"Blaga radikalizacija mogla bi da počne od srede, a ona prava očekuje se od treće nedelje protesta", rekao je Vukojević.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak