Vučić: Jedna od najubedljivijih pobeda Srpske liste

Novi magazin 07.10.2019 00:15
Vučić: Jedna od najubedljivijih pobeda Srpske liste


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu odnela jednu od najubedljivijih pobeda u svojoj istoriji, te da je u svim mestima sa srpskim stanovništvom dobila više od 90 odsto glasova."To je do sada sa prebrojanim glasovima 10 od 10, osim ako ne dođu neki glasovi iz svemira", rekao je Vućić novinarima u Beogradu.

Vučić je naveo da su mu izborni rezultati neočekivani, s obzirom na kako je rekao, "najteže uslove" jer su mnogi pokušavali da sruše monopol Srpske liste. 

Ko god bude izabran u Prištini, Srbija spremna da pregovara

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija biti spremna da pregovara bez obzira na to koja partija pobedi na parlamentarnim izborima na Kosovu.

"Ko god budu legitimni predstavnici, ma ko god da je, Srbija će biti spremna da razgovara. Naše je da razgovaramo. To će biti veoma teško, neće biti lako ni za nas ni za njih", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je kazao trenutno vodi Demokratski savez Kosova, ali da očekuje da Samoopredeljenje dobije veliki broj glasova iz inostranstva.

 

Vučić objavio na Instagramu da je počeo konsultacije pred predstojeće parlamentarne izbore

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksanadar Vučić objavio je danas na društvenoj mreži "Instagram" da je počeo konsultacije pred predstojeće parlamentarne izbore.

On je razgovarao sa koalicionim partnerom i predsednikom Socijaldemokratske partije Srbije Rasimom Ljajićem, a fotografiju je objavio na Instagram profilu "Budućnost Srbije".

"Nedelja, posle dugo vremena, pored predsedničkih, posvećana je i stranačkim aktivnostima. Prve konsultacije pred predstojeće izbore, sa prijateljem, predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem", naveo je Vučić.

Redovni parlamentarni izbori trebalo bi da se održe na proleće sledeće godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak