Haos u beogradskoj školi: Učenik osmog razreda udario nastavnicu u glavu

Blic 04.10.2019 18:19
Haos u beogradskoj školi: Učenik osmog razreda udario nastavnicu u glavu


Nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Rakovici završila je kod lekara pošto ju je jedan od učenika udario u glavu!Do incidenta je došlo na času fizičkog, a nesrećna nastavnica je nastradala u pokušaju da prekine sukob dvojice učenika osmog razreda. Oni su se, kako saznajemo, sukobili na samom početku časa, a kada je profesorka prišla i pokušala da ih razdvoji, jedan od njih ju je, u gužvi, slučajno pesnicom udario u glavu i naneo joj povredu u predelu uha.

- Ovo nije prvi put da se učenici sukobljavaju, pre desetak dana je, takođe na času, izbila tuča, a škola ne reaguje u dovoljnoj meri da to spreči. Nastavnica je, kada je tuča započela, pošla da ih razdvoji, ali je prišla jednom učeniku s leđa i na taj način slučajno zadobila povredu - priča Milica, čije dete pohađa OŠ "Nikola Tesla".

Direktor škole Stanislav Stevuljević potvrdio je za "Blic" da je u školi i ranije bilo koškanja među đacima, ali da se sve "svodilo na gurkanje", te da nije bilo ozbiljnijih incidenata.

- Kada je učenik slučajno udario razrednu, tuča je odmah prestala, a on je počeo da plače kad je shvatio šta je uradio. Protiv oba učenika biće pokrenut disciplinski postupak, pre svega zato što su stupili u međusobni sukob - kaže direktor, koji dodaje da situaciju otežava to što je jedan od ove dvojice učenika imao sličan incident pre samo 10 dana, te su već primenjene dodatne vaspitne mere.

On dodaje da slučaj nije prijavljen policiji "jer to nije u njihovoj nadležnosti", ali da škola ima obavezu da incident, naročito jer je povređena zaposlena osoba, prijavi Školskoj upravi, odnosno Ministarstvu prosvete, što je i učinjeno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak