Sutra u Novom Sadu novi protest protiv vladajućeg režima

Radio 021 03.10.2019 20:31
Sutra u Novom Sadu novi protest protiv vladajućeg režima


Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića održaće se sutra, 4. oktobra, na Pozorišnom trgu sa početkom u 18 časova."Zahtevi protesta ostaju isti kao što su bili i na svim protestima započetim 18. januara: zakoniti i pošteni izbori i smena vlasti na lokalnom, pokrajinskom i državnom nivou", navodi se u saopštenju SZS. 
 
Političke partije koje čine Savez za Srbiju i druge opozicione i građanske organizacije najaviće u petak i početak kampanje za bojkot predstojećih izbora u Vojvodini, čime će, ocenjuju, biti ispunjen jedan od zahteva sa protesta "Jedan od pet miliona", ali i poštovana obaveza iz "Ugovora sa narodom" koji je proletos potpisan na ovim protestima. 
 
Predsedavajući Saveza za Srbiju u Vojvodini Nebojša Novaković govoriće na skupu o razlozima zbog kojih opozicija i građani "ne mogu i neće učestvovati na izborima koje vlast priprema za kraj marta sledeće godine, ali i o ponovnom jačanju i širenju uličnih i drugih protesta u Vojvodini".
 
Kako se navodi u saopštenju SZS, sutrašnji protest biće na neki način i najava skupa kojim će u subotu u Beogradu biti obeležena godišnjica smene režima Slobodana Miloševića.
 
Oni su pozvali građane Novog Sada koji žele da prisustvuju protestnom skupu u Beogradu da se prijave na nekom od štandova Saveza za Srbiju koji će biti postavljeni na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak