U autobusima GSP-a novi elektronski aparati za prodaju karata

Radio 021 03.10.2019 20:28
U autobusima GSP-a novi elektronski aparati za prodaju karata


GSP će u autobusima od danas, 3. oktobra, početi da koristi nove elektronske aparate za prodaju karata.Putnici će aparat najpre videti u autobusima na liniji 8, a potom i na ostalim linijama. U gradskom prevozniku navode da za putnike neće biti nikakvih promena, osim što će na pojedinim linijama dobijati izgledom drugačiju kartu od dosadašnje.

Podsetimo da je GSP pre mesec dana od Telekoma Srbija i Bus Logic iz Požarevca iznajmio 105 terminala sa štampačima, od kojih je 90 namenjeno za autobuse, a 15 za rezervu.

Ovi aparati koji će se naći u otprilike polovini autobusa GSP-a liče na male fiskalne kase i služe za izdavanje papirnih karata, evidenciju radnog učinka vozača i generisanje različitih izveštaja i statistika o broju prodatih karata. Cena iznajmljivanja ovih aparata je 4,9 miliona dinara bez PDV-a. GSP nije naveo do kada ih je iznajmio, a izvesno je da će se koristiti kao zamena za skoro 50 godina stare mehaničke sprave za prodaju karata, dok jednog dana ne bude uveden novi elektonski sistem naplate.

Ovaj novi sistem GSP planira da uvede desetak godina, ali ništa nije do sada urađeno, osim nekoliko neuspelih tendera.

Ove godine te nabavke nije bilo, mada u planu za 2019. godinu postoji jedan takav tender u vrednosti od 135 miliona dinara, međutim, za sada nema informacija kada će i da li će biti raspisan.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak