Mali nepoznati raj: Ostrvo Mustik - omiljena destinacija poznatih ličnosti

Cosmopolitan 03.10.2019 19:46
Mali nepoznati raj: Ostrvo Mustik - omiljena destinacija poznatih ličnosti


Ima samo 500 stanovnika, a članovi kraljevske porodice ga obožavaju...Da li ste čuli za Mustik (Mustique), ostrvo koje pripada karipskoj ostrvskoj državi Sent Vinsent i Grenadini?

U proteklom periodu Mustik je bio tema u svim medijima sveta zbog toga što su se tamo uputili na svoj odmor članovi britanske kraljevske porodice, princ Vilijam i Kejt Midlton, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, sa svoje troje dece: princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom.

Ostrvo Mustik je veoma malo. Na njemu živi tek 500 stanovnika, a u sezoni odmora broj ljudi na ostrvu se udvostruči. Mustik ima oko 100 luksznih vila za izdavanje, nekoliko „običnih“ apartmana i dva mala hotela sa dvadesetak soba. Tu je i jedan restoran, ali i mala policijska stanica. Jedini posao tamošnje policije je da pazi da se ne pojavi neki paparaco ili obožavatelj poznatih posetilaca koji bi im mogao pokvariti odmor.

Pored ostrva se nalazi nekoliko ostrvaca, koralnih grebena, koja su privatna i na koja dolaze mnoge poznate ličnosti. Vlasnik jednog takvog minijaturnog tropskog raja je i čuveni modni kreator Tomi Hilfiger.

I drugi članovi kraljevske porodice su letovali ovde, a neki su, poput princeze Margaret provodili dobar deo života na Mustiku. Privatna ostrvca Mustika su ugostila i popularne slavne ličnosti među kojima su i Mik Džeger, Pol Makartni, Denzel Vošington, Tom Ford, Džon Travolta i Brajan Adams.

Teško se može rezervisati bilo kakav smeštaj na ovom ostrvu. Njegovih apartmana nema na glavnim internet pretraživačima, a najbliža soba je na manjem ostrvu Grenadin i na većem Svetom Vinsentu odakle postoje brodske linije do Mustika. Ostrvo ima čak i svoj aerodrom do koga povremeno leti nekoliko malih, lokalnih aviokopanija poput Grenadine Airways, Mustique Airways ili SVG Air.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak