Taksisti i danas protestuju, od 13 do 15h izbegavajte širi centar Beograda

Mondo 03.10.2019 06:56
Taksisti i danas protestuju, od 13 do 15h izbegavajte širi centar Beograda


Beogradski taksisti i danas će od 13 do 15 sati blokirati širi centar grada nezadovoljni primenom Zakona o prevozu putnika i radom komunalne policije, odnosno neometanim radom konkurencije.Taksisti su najavili da će svakog dana organizovati proteste ispred Vlade Srbije sve dok im zahtevi ne budu ispunjeni.

Za sledeću nedelju čak su najavili radikalizaciju protesta ukoliko nadležni organi ne odreaguju i to tako što će sledeće sedmice umesto od 13 do 15 sati, protest održati od 13 do 17 sati.

Zapretili su i blokadom mostova i glavnih saobraćajnica.

Kao i prethodnih dana, taksisti prestaju sa radom oko podneva i od 13 sati kreću u protesnu vožnju iz četiri pravca, što znači haos u tim delovima grada dok ne stignu do Vlade i saobraćajni kolaps u samom centru Beograda.

Četiri rute protesnih vožnji

Hala "Aleksandar Nikolić" (Pionir): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića - Takovska - ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića - Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija - ugao Nemanjine i Balkanske.

Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada - Bul. Mihajla Pupina - Brankov most - Prizrenska - Terazije - Trg Nikole Pašića - ugao Kneza Miloša i Nemanjine.

Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put - Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja - ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

Protesti taksista izazvali su negodovanje Beograđana prethodnih dana, zbog gužvi u gradu i problema sa gradskim prevozom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak