Blokada Beograda 3. dan: Besni građani pitaju dokle više?

Blic 02.10.2019 20:50
Blokada Beograda 3. dan: Besni građani pitaju dokle više?


Protest taksista, dan treći. Ni danas nije bilo mira za Beograđane jer jer je usledio novi protest taksi vozača, masovna vožnja gradskim saobraćajnicama, ali i potpuna blokada centra grada koja je okončana nešto posle 15.00 časova.Kako javljaju naši reporteri sa lica mesta, više sati su bili blokirani Trg Nikole Pašića, Takovska ulica, Kneza Miloša, deo Bulevara kralja Aleksandra, ceo potez od Slavije do Savskog trga, ali su se gužve prelile i na sve okolne saobraćajnice.

Gradski prevoz je ponovo bio u skoro potpunom kolapsu, autobuska stajališta prepuna građana, dok su mnogi rešili da do svojih destinacija stignu na trenutno najsigurniji način - peške.

Prema rečima naših reportera, s vremena na vreme dolazilo je do ozbiljnih verbalnih rasprava taksista, građana koji su bezuspešno čekali gradski prevoz, te pripadnika policije.

Stanovnici prestonice su tokom jučerašnjeg dana već počeli da gube živce, u nekoliko navrata samo zahvaljujući prisebnosti pojedinaca nije došlo do ozbiljnijih incidenata, a građani nisu krili ni revolt prema nadležnima koji ne samo da nisu učinili ništa (vidljivo) da se ovo maltretiranje zaustavi, nego se skoro niko od njih nije čak ni oglašavao tim povodom u javnosti kao da je u Beogradu potpuno normalna, a ne skoro vanredna situacija.

Tačke okupljanja i trase protestnih vožnji 
Tačke okupljanja i trase protestnih vožnji

Beograđanima posle svega ne preostaje ništa drugo nego da pokušaju da organizuju svoj radni dan tako da što manje obaveza na ulicama imaju od 13.00 do 15.00 kada je po pravilu gradski prevoz u kolapsu, hitne službe teško dolaze do željenih lokacija, deca i nastavnici kasne na popodnevnu smenu u škole, a građani su prinuđeni na - pešačenje.

Blokada na Trgu Nikole Pašića 
Blokada na Trgu Nikole Pašića

Taksisti su se i danas okupili u podne na četiri lokacije, Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod bivše hale "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac) odakle su oko 13.20 krenuli u kolonama ka centru grada blokirajući potez oko Ade Ciganlije, Sajma, Autokomande, Slavije, Ušće, Brankov most, Bogosloviju...

Ako ikako možete, u širokom luku izbegavajte širi centar grada. Uz podsećanje da je zbog radova na preslaganju kocke i dalje zatvoren skoro ceo Trg republike, ali i ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona...

Dokle će trajati protesti taksista i, bez ikakve dileme maltretiranje Beograđana, niko u ovom trenutku ne može, ili ne želi da kaže.

ČETIRI PRAVCA

* Hala „Aleksandar Nikolić“ (Palilula): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;

* Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina - Brankov most – Prizrenska – Terazije - Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak