Novo zlato, novi doček! Hiljade građana dočekalo zlatne odbojkaše

RTV 30.09.2019 23:32
Novo zlato, novi doček! Hiljade građana dočekalo zlatne odbojkaše


Odbojkaši Srbije osvajanje Evropskog prvenstva tradicionalno proslavili na balkonu gradske skupštine, publika pozdravila šampione.Odbojkaši Srbije ponovo su nas obradovali i kući se vratili sa zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva. Ovo im je treća titula kontinentalnog šampiona izvojevana kada je malo ko verovao u njih. Međutim, oni su verovali u sebe i predvođeni maestrom Slobodanom Kovačem stigli do krova Evrope.

Nekoliko hiljada građana dočekalo je večeras ispred Skupštine grada Beograda odbojkašku reprezentaciju Srbije, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Izlazak zlatnih momaka na balkon gradske skupštine prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom i uz povike "šampioni, šampioni".

Šampionski pehar pred okupljene izneo kapiten Nemanja Petrić, posle čeka je izvedena himna Srbije, čije je intoniranje ispraćeno vatrometom i bakljama.

Aleksandar Atanasijević je zahvalio saigračima na svemu što su izdržali tokom priprema i takmičenja i zato što su od prvog dana verovali u zlatnu medalju.

"Znamo šta smo prošli tokom mesec dana pakla, mnogo neprospavanih noći, ali cilj je vrednniji od svega. Hvala stručnom štabu, koliko treninga, koliko sjajnih govora su nam priredili za vreme takmičenja. Hvala i vama što ste došli i da se uskoro ponovo vidimo", rekao je Atanasijević.

Kapiten nacionalne selekcije Nemanja Petrić kazao je da je velika čast biti pred toliko hiljada ljudi.

"Svi mi smo o ovome sanjali otkako smo uzeli loptu u ruke i počeli da se bavimo sportom. Danas smo to ostvarili pre svega zbog vas koji ste nam slali energiju i podršku. Neizmerno vam hvala. Ovo je naš poklon vama", rekao je Petrić, dodavši da se nada da će se na istom mestu naći i posle Olimpijskih igara u Tokiju.

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Kovač zahvalio je svima na velikoj podršci.

"Učinili smo veliku stvar, čim je ovoliko ljudi došlo večeras da nas pozdravi i sa nama slavi. Trudićemo se da budemo još bolji", poručio je naš proslavljeni odbojkaš.

Odbojkaši Srbije ponovo su nas obradovali i kući se vratili sa zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva. Ovo im je treća titula kontinentalnog šampiona izvojevana kada je malo ko verovao u njih. Međutim, oni su verovali u sebe i predvođeni maestrom Slobodanom Kovačem stigli do krova Evrope.

Srbija sada ima „duplu krunu" odbojke, ženska i muška selekcija popele su se na najviši stepenik postolja. Za dame je himna intonirana u Turskoj, a za muškarce u Francuskoj.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak