Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: 5 detalja na koje mora da se obrati pažnja!

Stil magazin 30.09.2019 21:53
Zbog njih vam kuća izgleda neuredno i zapušteno: 5 detalja na koje mora da se obrati pažnja!


Ako je ne ispeglate ili ne zakačite lepo, dom će izgledati neuredno i zarozanoNije dovoljno samo kupiti zavesu i zakačiti je za pet minuta. Evo najčešćih grešaka koje činimo kada su u pitanju zavese, a zbog kojih nam kuća deluje zapušteno!


Pre kupovine niste precizno izmerili dimenzije prozora

Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese jeste da izmerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu, pa tek onda da se zaputite u prodavnicu. Na taj način znaćete šta da tražite i manja je verovatnoća da ćete pogrešiti.


Zakačili ste zavese previše nisko

Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).


Kupili ste prekratke zavese

Duge zavese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savetuju da budu dužine do poda jer ćete ih lako porubiti ako za to bude potrebe.


Izbegavate peglu

Izgužvane zavese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Pre nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lepo ispeglajte zavesu.


Niste dobro izabrali garnišnu

Kada birate zavese i draperije, morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su draperije baš teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam vašim enterijerom i izabranom zavesom kupite lepu garnišnu tako da vaš prozor  izgleda elegantno i lepo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak