Tramp: Moj opoziv bi mogao da dovede do građanskog rata u SAD

N1info 30.09.2019 17:11
Tramp: Moj opoziv bi mogao da dovede do građanskog rata u SAD


Američki predsednik Donald Tramp upozorio je na Tviteru da bi njegov opoziv mogao da izazove drugi građanski rat u SAD, citirajući izjavu evangelističkog pastora Roberta Džefrisa, koji je tu ocenu izneo za Fox news.Džefris je dodao da bi zemlja impičmentom (smenom) predsednika mogla da bude nepovratno slomljena i da se od toga nikada ne bi oporavila.

Tramp je na Tviter nalogu napisao da, kao i svaki američki državljanin, zaslužuje da se suoči sa onim ko ga optužuje, pogotovo, kako je naveo, zato što je uzbunjivač predstavio savršen razgovor sa inostranim liderom na potpuno "netačan i prevarantski" način. On je dodao da ne želi da se sastane samo sa uzbunjivačem "koji je izneo informacije iz druge i treće ruke", već i sa osobom "koja mu je nezakonito dala te većim delom netačne informacije".

"Da li je ta osoba špijunirala predsednika SAD? To će imati velike posledice", napisao je Tramp. On je istakao da želi da predsednik Odbora Predstavničkog doma Kongresa SAD za obaveštajne poslove Adam Šif bude ispitan na najvišem nivou zbog "prevare i izdaje", prenosi "Sputnjik".

"Njegove laži iznete su na najbezobrazniji i najgrozniji način u istoriji Kongresa. On je napisao i pročitao užasne stvari, a onda rekao da ih je izgovorio predsednik", naveo je Tramp.

Šif je u nedelju izjavio da je Kongres SAD odlučan u nameri da dobije pristup razgovorima Trampa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drugim svetskim liderima i dodao je da je Kongres zabrinut da postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost SAD.

Posle dojave anonimnog uzbunjivača iz obaveštajnih krugova, demokrate u Predstavničkom domu Kongresa pokrenule su proceduru Trampovog opoziva. Demokrate navode da je Tramp zloupotrebio položaj i da je od ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog tražio političku uslugu - da u Ukrajini istraži poslovanje Hantera Bajdena, sina njegovog potencijalnog protivkandidata na predsedničkim izborima iz redova demokrata Džozefa Bajdena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak