Protest beogradskih taksista: Blokada svakog dana, 'uzimamo stvar u svoje ruke'

N1info 30.09.2019 17:08
Protest beogradskih taksista: Blokada svakog dana, 'uzimamo stvar u svoje ruke'


Beogradski taksisti okupili su se ispred zgrade Vlade Srbije gde su protestovali zbog, kako kažu, toga što država ne sprovodi zakon. Oni su najavili da će protesti biti organizovani svakodnevno u periodu od 13 do 15 časova.Kako javlja reporter N1, Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je okupljenima rekao da više neće tražiti rešenje kroz institucije već da "uzimaju stvar u svoje ruke".

Kao glavne krivce apsotrofirao je ministre Branka Ružića i Aleksandra Antić.

Prema procenama, u protestu je bilo 3.000 vozila.

Proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz", objavljeno je na Fejsbuk stranici Ugovorne privredne taksi komore Srbije.
Okupljanja taksista je počelo u 12 časova u bloku 70, Kumodraškoj kod hotela Podgorica, na parkingu kod hale Pionir i na novom Obrenovačkom putu na uglu sa Ulicom Svetolika Lazarevića Laze, odakle će se svi uputiti ka zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.
U protestu učestvuju Savaz auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorna privredna taksi komora Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Radio centri prestali su sa radom u 12 časova. Taksi udruženja nisu najavila koliko će protesti trajati.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak