'Džuk' još zavodljiviji

Novosti 26.09.2019 21:17
'Džuk' još zavodljiviji


Japanski "Nisan" predstavio novu verziju popularnog krosovera koga nikako ne možete da ne primetiteSTIGAO je novi "nisan džuk". Još zabavniji, još krcatiji najsavremenijim sistemima, sa inovativnim rešenjima i naravno, novim, štedljivijim i "zelenijim" motorima.

Ovaj "krosover" koga nikako ne možete da ne primetite, jedinstven po izgledu, je dobio zadatak da nastavi uspešnu priču "krosover kupea" nastalu pre devet godina. Uspešnu svakako, jer je do sada samo u Evropi, prodato nešto manje od milion primeraka.

- Gotovo deset godina otkako je svojim upečatljivim karakterom i izuzetno zabavnim voznim osobinama udario temelje segmentu kompaktnih krosovera, novi "džuk" je spreman da iznova promeni segment. Nikad zabavnijih voznih osobina, potpuno novi "džuk" nudi viši nivo performansi i tehnologija u upečatljivoj i prostranijeg i udobnijeg "kupe-krosovera" - kažu u "Nisanu" - Sa "ProPILOT" sistemom i upečatljivim povezivanjem, donosi "Nissan Inteligent Mobility", našu viziju promene načina na koji se automobili kreću,voze i integrišu u društvo korak dalje.

Džuk" je evropske kupce osvojio svojim jedinstvenim dizajnom, o čemu, rekosmo, svedoči broj od gotovo milion prodatih primeraka ovog vozila u Evropi. Novi "džuk" je istovremeno svetsku premijeru doživeo u pet evropskih gradova. Predstavljen je u Londonu, Parizu, Milanu, Barseloni i Kelnu. Razlog zbog kojih kao magnetom privlači evropske vozače je činjenica da oni od krosovera ne traže samo praktičnost, već su im važni dizajn, tehnologija i performanse.

- "Nisan džuk" vraća se sa prepoznatljivim identitetom, još snažnijim karakterom, uzbudljivim performansama te naprednom tehnologijom koja ispunjava potrebe vozača -, izjavio je Ponz Pandikuthira, potpredsednik odeljenja za planiranje proizvoda "Nisan Evropa" - Novi dizajn i uzbudljiv doživljaj vožnje privući će sve brojnije kupce kompaktnih krosovera. "Džuk" je sazreo, ali pritom nije izgubio zabavne vozne osobine kojima se oduvek isticao.

'Džuk' još zavodljiviji

Veće dimenzije, sportski stav, upečatljive 19-inčne aluminijumske felne i lebdeći krov svojstven kupeima, odlike su kojima novi "džuk" postavlja novi standard za krosovere B-segmenta. Serijski je opremljen takozvanom "full LED" tehnologijom, a njegova prepoznatljiva okrugla prednja svetla krasi novi svetlosni potpis u obliku slova "Y" koji vizuelno zaokružuje prednju masku "V-motion". Ponuda 11 različitih boja karoserije sada je obogaćena ekskluzivnom narandžastocrvenom bojom "Fuji Sunset".

Obnovljena je i unutrašnjost - novi "džuk" nudi više prostora za putnike i njihove stvari. Prostor za kolena nazad povećan je za 5,8 cm, prostor za glave za 1,1 cm, a 422-litarski prtljažnik sada nudi 20 odsto više prostora za odlaganje. Privlačnost i udobnost obnovljene unutrašnjosti dodatno su naglašene poboljšanim vozačkim položajem, prostranijim zadnjim delom, intuitivnijim komandama i praktičnijim rešenjima za odlaganje. Nova mekana maska komandne table, mekane obloge vrata i tepisi, serijska sportska sedišta izrađena u jednom komadu (uz doplatu presvučena alkantarom ili kožom) stvaraju sofisticirani izgled unutrašnjosti.

Dostupne su brojne kombinacije boja karoserije, krova i presvlaka koje "džuku" daju urbani i sportski karakter više klase. Personalizacija spoljašnjeg izgleda uključuje i mogućnost podešavanja branika, bočnih pragova i 19-inčnih aluminijumskih felni.

"Džuk" pokreće štedljivi 1,0-litarski trocilindrični benzinski motor "DIG-T" sa turbopunjačem snage 117 KS koji nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost. Dostupan je u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem ili 7-stepenim automatskim menjačem s dvostrukim kvačilom, polugicama za promenu brzina na upravljaču i tri načina rada (Eko, Standard i Sport) kako bi vozači mogli da prilagode stil vožnje svim uslovima i pritom se sjajno zabavljati.

"Džuk" je opremljen "Nisanovim" multimedijskim sistemom i brojnim sistemima za pomoć u vožnji. Zahvaljujući tehnologijama "Nisanove inteligentne mobilnosti",ovaj automobil ima najbolji sistem konekcije od svih "Nisanovih" vozila do sada.

"Nisano"v napredni sistem "ProPILOT" s elektronskim sistemom upravljanja, ubrzavanja i kočenja po prvi put će biti dostupan za "džuk". Sistem "ProPILOT" posebno je osmišljen za vožnju jednom trakom autoputa, ubrzava i usporava radi održavanja prave udaljenosti i brzine i tako održava automobil u sredini trake.

'Džuk' još zavodljiviji

Tu je i sveobuhvatan paket sigurnosnih karakteristika koje uključuju inteligentni sistem kočenja u nuždi sa prepoznavanjem pešaka i biciklista, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, inteligentni sistem za sprečavanje izlaska iz vozne trake, upozorenje saobraćaju koji se približava sa zadnje strane i nadzor mrtvog ugla, prvi takav sistem u ovom segmentu vozila. Nadzor mrtvog ugla upozorava vozača na vozilo u mrtvom uglu i vraća "džuk" nazad u traku.

Putem sistema "Apple CarPlay" i "Android Auto" kupci mogu povezati svoj pametni telefon sa 8-inčnim dodirnim ekranom multimedijskog sistema "NissanConnect" i tako mogu da pristupe omiljenim aplikacijama. Vozači mogu da pristupe i "TomTom" kartama i informacijama o saobraćaju uživo ili uključiti "Wi-Fi Hotspot" kako bi putnici povezali svoje prenosne i tablet računare s mrežom u vozilu.

Aplikacija "NissanConnect Services" savršen je mobilni saputnik koji kupcima nudi razne mogućnosti nadzora nad vozilom. Vlasnici "džuka" sada mogu proveriti da li je njihovo vozilo zaključano te ga otključati ili zaključati direktno putem svog pametnog telefona. Kako bi bili još sigurniji, vozači pre putovanja mogu proveriti i pritisak u gumama i nivo ulja.

'Džuk' još zavodljiviji

Kako bi život vozača bio još jednostavniji, kompatibilnost s uslugom "Google Assistant" daje im kontrolu nad funkcijama kao što su upravljanje svetlima i slanje odredišta navigacionom sistemu putem glasovnih naredbi pametnog telefona.

Vozači i putnici mogu uživati u još snažnijem zvuku audiosistema "Bose Personal Plus". Instalirano je osam snažnih zvučnika, koji uključuju dva zvučnika tehnologije "UltraNearfield" ugrađena u naslone za glavu vozačevog i suvozačevog sedišta.

Proizvodnja novog modela nastaviće se u "Nisanovoj" fabrici u Sunderlandu u Velikoj Briitaniji.

Prve isporuke ovog vozila očekuju se krajem novembra na evropskim tržištima. Cena nije saopštena.
 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak