U čemu je razlika između boostera i seruma?

Lepota i zdravlje 26.09.2019 20:23
U čemu je razlika između boostera i seruma?


Mnogi jedva znaju razliku između dnevne i noćne kreme, a kamoli zašto je važno redovno koristiti i neke druge proizvode koji hrane i hidriraju kožu lica.Najčešće nam govore kako su ti proizvodi dobri za našu kožu, ali ne i što oni zapravo čine za nju. Pomno beležite,  jer istražili smo razliku između seruma, boostera  te koliko je zaista  važno koristiti ove preparate…

Booster

Na tržištu su se u poslednje vreme pojavili boosteri. Reč je o vodenastoj tečnosti sa većinskim delom mineralne vode, najčešće u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom. Takvi boosteri jačaju funkciju barijere kože i štite je od unutrašnjih i spoljašnjih štetnih uticaja, poput zagađenja vauduha, stresa i umora, pružaju hidrataciju, bolji tonus i blistav izgled. Booster ima ugodan, prozračan osećaj na koži i brzo se upija. Baš kao i serum, booster se koristi pre kreme. Dovoljno je staviti dve do tri kapi na prethodno očišćeno lice i utrljati ih u kožu.

Serum

Mnogi zanemaruju važnost korištenja seruma ili uopšte ne znaju razliku između seruma i kreme. Čak i neki koji poseduju serum koriste ga zato što im je neko rekao da je ‘dobar’ za lice ili da će im kožu učiniti ‘lepšom’. To naravno, nije pravilno objašnjenje. Serum je kao ‘kozmetički lek’. Ima puno više koncentracije aktivnih sastojaka te ga je poželjno uvek prvog koristiti, a nakon nekoliko minuta naneti kremu. Sinergija ova dva proizvoda predstavlja moćnu kombinaciju koja hrani i hidrira  kožu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak