Otac koji je bacio četvoro dece kroz prozor 'neuračunljiv' - dobija manju kaznu?

B92 26.09.2019 17:09
Otac koji je bacio četvoro dece kroz prozor 'neuračunljiv' - dobija manju kaznu?


Suđenje 54-godišnjem J. R., koji je 28. februara s prvog sprata porodične kuće u Pagu bacio svoje četvoro dece, počeće 16. oktobra.Datum održavanja suđenja objavio je Hrvoje Visković, portparol Županijskog suda u Zadru, gde je danas i održano pripremno ročište koje je bilo zatvoreno za javnost.

Dodao je da je u veštačenju konstatovano da je optuženi bio bitno neuračunljiv i da zbog toga verovatno neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

 "Kada je neko neuračunljiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina", poručio je Visković novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Pripremnom ročištu je prisustvovao utuženi otac koji je u Sud dovezen iz zatvorske bolnice u Zagrebu.

Zbog njegova teškog zdravstvenog stanja, na svakom budućem ročištu utvrđivaće se hoće li biti sposoban da prisustvuje suđenju.

Glavnoj raspravi će prisustvovati sudski veštaci, a s posebnom pažnjom se očekuje mišljenje psihijatra o celokupnom stanju 54-godišnjaka.

Visković je rekao da supruga optuženog ima mogućnost nesvedočenja, ali da to pravo ne sme koristiti kod krivičnih dela kada je reč o delima na štetu dece.

"Ne može se prejudicirati hoće li suđenje biti zatvoreno za javnost, ali pretpostavlja se da hoće, s obzirom na to da se radi o krivičnim delima na štetu dece", rekao je Visković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak