"Novi ajfoni su puni novih funkcija i njihov novi dizajn je neverovatan", rekao je generalni direktor grupe Tim Kuk.

Novi čip A13 bajonik, treba da pruži tehničku prednost Eplu u odnosu na njegove konkurente u trenutku kada ajfon gubi udeo u svetskom tržištu pametnih telefona gde se usporava prodaja. Osnovni model novog ajfona će koštati 699 dolara.

Kompanija je danas otvorila svoj veliki godišnji sajam lansiranjem platforme video igrica na pretplatu, Epl Arkejd (Apple Arcade) koja treba da počne 19. septembra i biće direktno integrisana u Ep stor, prodavnicu aplikacija onlajn.

"Epl Arkejd je jedino mesto gde imate pristup za više od 100 ekskluzivnih i revolucionarnih igara osmišljenih za ajfon, ajped, Mak i Epl TV", rekla je En Tai, zadužena za marketing u Ep storu.

Ovo je novi ajfon 11, pogledajte šta sve donosi

Platforma će biti raspoloživa u više od 150 zemalja, za 4,99 dolara mesečno.

Kompanija je objavila da pokreće platformu za video striming, konkurenciju Netfliksu, od 1. novembra po ceni od 4,99 dolara mesečno.

Epl koji će imati ograničenu ponudu originalnih proizvoda na svom video strimingu uspeo je da lansira svoju platformu gotovo 15 dana pre drugog velikog rivala Netfliksa, Diznija plus.

Ovo je novi ajfon 11, pogledajte šta sve donosi

"Epl TV Plus" biće dostupan u stotinak zemalja od 1. novembra, a dodavaće nove originalne produkcije svakog meseca, obećao je generalni direktor Kuk.

Sa cenom ispod pet dolara Epl je za dva dolara jeftiniji od pretplate za Dizni plus, i skoro upola jeftiniji od osnovne pretplate Netfliksa u Americi.