Đilas: Sramota da predsednik vređa rektorku, i da to radi iz zgrade UN

N1info 24.09.2019 18:45
Đilas: Sramota da predsednik vređa rektorku, i da to radi iz zgrade UN


Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je sramotno da predsednik jedne države "vređa" rektorku državnog univerziteta i da je "dodatno sramota" da to radi iz zgrade Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku."Na Beogradskom univerzitetu je da donese odluku da li je Siniša Mali ukrao doktorat od više raznih autora ili ne. Napadati rukovodstvo Univerziteta za to što se zalaže da se to pitanje posle pet godina reši u najkraćem mogućem roku, jeste još jedan dokaz da svi koji drugačije misle automatski bivaju obeleženi i protiv njih se pokreće kampanja koordinisana iz jednog centra, koji se nalazi na Andrićevom vencu", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je naveo da rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović "zaslužuje sve pohvale" za sve što čini za univerzitet, kao i za "strpljenje i toleranciju" koju je pokazala u prethodnih desetak dana.

"Zahvaljujući njoj i celom rektorskom kolegijumu, ali i požrtvovanju i zrelosti studenata, nadjeno je rešenje prihvatljivo za sve, osim za one kojima su stranački i lični interesi iznad interesa države i društva", rekao je Đilas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da podržava ljubav izmedju rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata ispred Udruženja Jedan od pet miliona koji su blokirali Rekotrat i da je super što Popović "nije 15 dana ušla u svoju kancelariju".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak