Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka; Rektorat postao partijska "prćija"

Novosti 24.09.2019 18:40
Vučić: Nema odlaganja izbora, država nije igračka; Rektorat postao partijska "prćija"


Nema odlaganja izbora, država nije igračka, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom predloga SzS da se izbori na proleće posebnim zakonom pomere za jesenNema odlaganja izbora, država nije igračka, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom predloga SzS da se izbori na proleće posebnim zakonom pomere za jesen.

Parlamentarni izbori će biti održani na vreme, u skladu sa Ustavom Srbije, kaže Vučić.

"Ne pada mi na pamet, nije država igračka. Palo na pamet Draganu Ðilasu, Bošku Obradoviću i Vuku Jeremiću da odlažu izbore, pa da ukidamo demokratiju u Srbiji, zato što oni ne mogu da pobede na izborima, pa računaju da će za šest meseci moći... Pustite te priče", rekao je Vučić novinarima.

Na pitanje da li je odlaganje izbora realno i moguće, Vučić je rekao da je realno da opozicija izađe sa predlogom zakona u Skupštinu.

"Ali, interesantno mi je to, ja sam mislio da su oni protiv diktature, da su za izbore. Izbori su najvažnija provera narodne volje, tako da ja očekujem da oni traže da izbori budu što češće, a ne da se izbori odlažu", primetio je Vučić.

On je poručio da će izbori biti na vreme u skladu sa Ustavom Srbije.

"A, to da oni podnose predlog zakona... Mogu da traže da nikad ne budu izbori, a da oni budu tako važni, da se šetkaju, upadaju po insitucijama, maltretiraju ljude.. sve to može", rekao je Vučić.

Dodao je i da je Boško Obradović lider Saveza za Srbiju, i da on "nije Dveri", te da su Dveri, suštinski ukinute.

"Narod ih je obavestio da je ukinuto", rekao je Vučić.


VUČIĆ: REKTORAT POSTAO PARTIJSKA "PRĆIJA"

Blokirana zgrada Rektorata postala je "partijska prćija", ocenjuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentarišući to što studenti iz udruženja "1 od 5 miliona" već 12 dana blokiraju zgradu Rektorata, Vučić je rekao da su oni svi članovi stranaka.

On je naglasio da je blokirana zgrada Rektorata postala "partijska prćija" i da u nju ulaze Dragan Đilas, Sergej Trifunović, Boško Obradović.

"Oni su svi studenti, ulaze unutra kako hoće. Podržavam ljubav između rektorke i njih. Za rektorku je super što 15 dana nije ušla u svoju kancelariju. Meni neko da ne da da 15 dana uđem u svoju kancelariju ne znam kako bih reagovao, ali to se naravno neće dogoditi", rekao je predsednik novinarima u Njujorku, na pitanje kako vidi to što je rektorka praktično stala na stranu studenata koji blokiraju Rektorat, te konstatciju da je reč o "ljubavi između rektorke i studenata".

On kaže da bi za rektorku Popović izgleda bilo idealno da ne radi ništa još 15 dana, a onda da zajedno "izađu sa bakljama i da kažu da su Rektorat oslobodili od stranaka".

"A, oni svi tamo članovi stranaka. 'Ajde što su članovi stranke, to je lepo kada imaš neku ideju, ideologiju, nego gde dovedoše studenta od 30 godina? Taj je pre deset godina trebalo da završi fakultet", naglasio je on.

Dodaje, ironično, da mu je drago što su se studenti i rektorka danas dogovorili i povodom svega, u šaljivom tonu, poručuje: "Živela rektorka, ne damo rektorku".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak