Centar Beograda bez vode od četvrtka uveče do petka uveče

Politika 24.09.2019 17:38
Centar Beograda bez vode od četvrtka uveče do petka uveče


Centar Beograda bez vode od četvrtka uveče do petka uveče zbog završnih radova u Karnegijevoj uliciJavno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija” saopštilo je da će potrošači u centru Beograda biti bez vode od četvrtka, 26. septembra od 22 časa do narednog dana u 24 časa, zbog završnih radova na otklanjanju kvara na magistralnom cevovodu na uglu Karnegijeve i Ulice kraljice Marije.Kako je saopšteno, bez vode će u tom periodu ostati potrošači u „bloku oivičenom Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Zelenim vencem, Bulevarom vojvode Bojovića i Dunavskom ulicom”, prenosi Beta.

Navodi se da je reč o završnim radovima pošto je kvar na magistralnom cevovodu prečnika 760 milimetara, do kojeg je došlo prošlog petka u ranim jutarnjim časovima, „privremeno” otklonjen u cilju uspostavljanja urednog vodosnabdevanja potrošača „na predmetnom području”.

„Zbog nestandardnog profila položenog cevovoda, ekipe JKP 'Beogradski vodovod i kanalizacija' izvodiće završne radove na magistralnom cevovodu od četvrtka, 26. septembra od 22 časa do petka, 27. septembra do 10 časova. Napominjemo da na navedenom cevovodu nije došlo do novog kvara već su u pitanju neophodni radovi koji će obezbediti potpunu stabilizaciju sistema i normalizaciju vodosnabdevanja”, stoji u saopštenju.

Preduzeće je uputilo izvinjenje građanima na „neprijatnosti”, navodeći da će ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” uložiti „maksimalan napor da u predviđenom roku obezbede vodosnabdevanje za sve potrošače”.

Dodaje se da su za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene autocisterne.

Pošlog petka u ranim jutarnjim časovima dogodila se havarija na magistralnom cevovodu u Karnegijevoj ulici zbog čega je došlo do izlivanja vode u toj i okolnim ulicama. Saobraćaj u tom delu grada bio je otežan zbog velike količine vode i mulja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak