Dačić: UNMIK na Kosmetu važan za dostojanstven život Srba

Politika 24.09.2019 17:36
Dačić: UNMIK na Kosmetu važan za dostojanstven život Srba


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je na sastanku sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom UNMIK-a Zahirom Taninom ukazao na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja UNMIK-a na KiM, kako bi se stvorili uslovi za normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.Dačić je primio Tanina u okviru njegove redovne posete Beogradu, uoči naredne sednice Saveta bezbednosti UN o radu UNMIK-a koja će biti održana u oktobru, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je istakao važnost kontinuiranog razmatranja pitanja KiM na sednicama Saveta bezbednosti UN, imajući u vidu složenu političku i bezbednosnu situaciju u južnoj pokrajini.

„Razgovarano je o aktuelnoj osetljivoj situaciji na KiM, posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza koje je prištinska strana preduzela u prethodnom periodu, a koji su protivni duhu dijaloga i dodatno povećavaju napetosti”, navodi se u saopštenju, javlja Tanjug.

Ocenjeno je da će predstojeća sednica Saveta bezbednosti UN biti prilika za razmatranje svih aktuelnih problema na KiM, kao i načina na koji UNMIK i druga međunarodna prisustva na KiM mogu da doprinesu stabilizaciji prilika.

Šef srpske diplomatije je izrazio posebnu zahvalnost sagovorniku na do sada uloženim naporima u realizaciji mandata UNMIK-a, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti da deluje u punom kapacitetu, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak