DJB: Opozicija da se uozbilji, cilj kampanje nije bojkot

Mondo 24.09.2019 09:38
DJB: Opozicija da se uozbilji, cilj kampanje nije bojkot


Pokret Dosta je bilo smatra da pretnja opozicije bojkotom mora da se, kako kažu, uozbilji, da bi bila uspešna, jer cilj kampanje nije bojkot, već, navode, fer i pošteni izbori.Zato kažu da fokus kampanje ne mogu biti ni Vučić, ni Vesić, ni kupljene diplome, ni kocke, jer to građanima liči na politička prepucavanja, već zahtevi, koji treba da budu kratki, razumni i prihvatljivi građanima.

DJB kao zahteve formuliše - fer pristup medijima, pre svega RTS-u, nezavisnost REM-a, sređivanje biračkih spiskova, snimanje biračkih kutija, „a ne birača“ i neograničen pristup izbornom materijalu nakon izbora.

A, kako navode, izbegavanje da se odredi nivo izlaznosti za uspeh bojkota, tvrdnje da će bojkot biti uspešan bez ozbira na izlaznost ili parole da - “što veća izlaznost to veći uspeh bojkota”, zvuče kao strah od postavljanja dostižnog cilja i pranje ruku za slučaj neuspeha.

Dodaju i da opozicioni lideri treba da prestanu da se „guraju“ na čelo protesta i da siđu sa govornice, a proteste da vode, kako kažu, ugledni građani bez političkih ambicija.

Navode i da je potrebno ograditi se od stranaka koje, prema njihovom sudu, nisu zaista opozicione, jer koketiraju sa vlašću, a tu nabrajaju LDP, LSV, SRS, DSS , Aleksandra Šapića, POKS i “desničarske” pokrete.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak