Stravičan zločin u Novom Kneževcu: Četvorica tinejdžera nasmrt pretukla druga

Blic 23.09.2019 22:55
Stravičan zločin u Novom Kneževcu: Četvorica tinejdžera nasmrt pretukla druga


Pripadnici MUP-a uhapsili su M. D. (19), J. D. (18) i dvojicu maloletnika, starosti 16 i 15 godina, osumnjičenih da su ubili Martina Barnu (17) u Novom Kneževcu, saznaje "Blic".Zbog sumnje da su u Novom Kneževcu ubili Martina Barnu, koji je tek trebao da napuni 18 godina, uhapšeni su M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloletnika starosti 16 i 15 godina, saznaje "Blic".

Oni su osumnjičeni da su nakon kraće rasprave počeli da šutiraju mladića i da ga udaraju rukama i nogama.

Martinovo telo je pronađeno u parku u Novom Kneževcu 18. septembra ove godine.

Telo je pronašla jedna meštanka, koja je izašla ujutru da prošeta ljubimca.

"Ujutru u 7 sati sam izašla sa kucom da se prošetam i videla sam da neko leži zgrčeno. Leđa su se videla i bila su modra. Mislila sam da neko pijan leži. Kada sam se približila, onda sam videla da je mrtav dečko", ispričala je meštanka Novog Kneževca.

Ona je odmah pozvala policiju, koja je, kaže, stigla za nepunih pet minuta.

Obdukcija je pokazala da je nesrećnom mladiću od siline udarca u stomak pukla jetra, a nakon što je utvrđeno da je smrt nastupila nasilno, klupko ovog zločina počelo je da se odmotava i efikasnom reakcijom policije ubrzo su uhapšena četvorica mladića kojima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Prema rečima Martinovog dede Nemeta Nandora, njegov unuk je i ranije bio na meti privedenih mladića. Kako kaže, četvorka je nasrnula na njegovog unuka i veče pre tragedije, ali i mesec dana pre toga, kada je Martin morao da potraži i pomoć lekara.

- Onda su ga pretukli totalno, toliko da je stigao u bolnicu, onda su ga i šili u bolnici - rekao je Nandor i dodao da su su policiju obavestili kada su mu razbili glavu, odnosno kada su mu rascepali uvo.

Kako "Blic" saznaje, policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše telesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak