Lazić: Uzalud i NBA igrači ako ne ispunimo ciljeve

RTS 23.09.2019 20:56
Lazić: Uzalud i NBA igrači ako ne ispunimo ciljeve


Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da crveno-beli u novoj sezoni na terenu moraju da opravdaju ulogu favorita i pokažu zbog čega imaju epitet najjačeg tima u regionu. Zvezda u nastupajućoj sezoni brani tri trofeja, u ABA ligi i Superligi Srbije, a novu sezonu počinje u Zagrebu nastupom na Superkupu ABA lige, koji je takođe osvojila prošle godine."U poslednjih nekoliko godina svi Crvenu zvezdu smatraju za favorita. Mi moramo da dokažemo da smo dostojni toga. Svi zaista pričaju da je ovo najjači tim i da Zvezda nije imala jaču ekipu. Razumem da se to priča na početku, ali mi posle tih priča na kraju sezone moramo da pogledamo iza sebe i da vidimo da li smo mi opravdali ulogu najjačeg tima. Ako ne ispunimo sve ciljeve, uzalud i da su ovde bili NBA igrači ako nismo uradili ono što se od nas očekuje. Bez obzira na imena, mi moramo na terenu da pokažemo zašto smo ovde", rekao je Lazić Tanjugu.

Ekipa Milana Tomića pripremni period završila je sa tri pobede na turniru u Atini, gde je dva puta pobeđen Olimpijakos, a savladan i Peristeri.

"Atina je odrađena onako kako treba. Pre svega, nećemo da uzmemo u obzir pobede, jer je u ovom pripremnom periodu najvažnije da se ekipa uigra i da se uspostavi hemija, što smo i iskoristili. Kažem opet, pobede nisu bitne, koliko napredak koji smo ostvarili. Možemo da budemo zadovoljni ovim pripremnim periodom", rekao je on.

Zvezda u narednoj sezoni brani tri trofeja, u ABA ligi i Superligi Srbije, a novu sezonu počinje u Zagrebu nastupom na Superkupu ABA lige, koji je takođe osvojila prošle godine.

"U sredu putujemo u Zagreb, gde nas očekuje Superkup ABA lige, prvo zvanično takmičenje. Naravno da želimo da ponovimo uspeh od prošle godine i da odbranimo trofej, ali i da iskoristimo te utakmice da se što bolje pripremimo za početak Jadranske lige i za početak Evrolige", istakao je borbeni bek.

Lazić je rekao i da nema lične ciljeve u novoj sezoni i da svi treba da se podrede timu.

"Lične ciljeve nemam i mislim da niko ne treba da ih ima. Svi treba da se stavimo u službu tima i zajedničkig ciljeva koji stavljeni ispred nas, pre svega Jadranska liga, pa i sve ostalo. Treba da razmišljamo u tom pravcu, a sve lične ciljeve da ostvarujemo van košarke", zaključio je Lazić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak