Zemunskom ulicom od oktobra

Novosti 20.09.2019 19:12
Zemunskom ulicom od oktobra


Obnova saobraćajnice u Dobanovcima koja povezuje centar sa auto-putem privode se krajuREKONSTRUKCIJA Zemunske ulice u Dobanovcima, koja povezuje centar ovog dela Surčina sa auto-putem i privrednom zonom, biće završena za dvadesetak dana, kako je i predviđeno. Dužina saobraćajnice je 1.881 metar, a vrednost radova koje izvodi JKP "Beograd put" iznosi 70 miliona dinara.

Sadašnji kolovoz će se uređenjem proširiti sa četiri na šest metara, asfalt će biti kompletno zamenjen, što će dovesti do bezbednijeg i efikasnijeg funkcionisanja linija javnog prevoza 606 i 611, koja koriste ovu saobraćajnicu.

- Ovo je jedna od najbitnijih ulica u Dobanovcima,jer povezuje centar sa auto-putem i privrednom zonom i kompletan teretni saobraćaj se odvijao kroz nju - kaže predsednik Opštine Surčin Stevan Suša. - Nadam se da će izvođač radova ispoštovati rok i da će radovi biti kvalitetno urađeni.

Zemunska ulica rekonstruiše se na inicijativu građana i privrednika koji posluju u Dobanovcima, a radovi su počeli 8. avgusta. Kolovoz je značajan i za mnoge šlepere i kamione, koju se se ranije tim putem jedva mimoilazili.

- Naša opština veliku pažnju posvećuje infrastrukturnim projektima, pogotovo se to odnosi na uređenje trotoara. Do sada je završeno oko osam kilometara, a u toku su radovi na još nekoliko staza za pešake - ističe Suša.  

Zemunskom ulicom od oktobra

DOM KULTURE

RADOVI na sanaciji i adaptaciji unutrašnjih prostorija Doma kulture u Dobanovcima, koji su počeli još 2017. godine, polako se privode kraju. Trenutno se objekat priključuje na uličnu vodovodnu mrežu sa dve cevi Fi-110. Jedna cev je za sanitarnu, druga za hidrantsku vodu, a vrši se priključenje i na uličnu cev za gas.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak