Jeremić: Najbolji način da sprečimo priznanje Kosova je bojkot izbora

RTV 20.09.2019 18:24
Jeremić: Najbolji način da sprečimo priznanje Kosova je bojkot izbora


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odgovori na najvažnije pitanje u aferi izvoza srpskog oružja u Saudijsku Arabiju - kako je firma, koju predstavlja otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović, dobila dozvolu za taj posao u kojem je ostvaren ogroman profit."Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izdao dozvolu za izvoz firmi GIM, koju predstavlja njegov otac. To nije normalno. Šta kvalifikuje Branka Stefanovića, bivšeg kafanskog muzičara, za unosan posao posredovanja u trgovini oružjem", upitao je Jeremić, gostujući u programu televizije Naša.

Kako u saopštenju prenosi Narodna stranka, Jeremić je podsetio da je 14. septembra 2018. godine, pre više od godinu dana, obelodanio umešanost Branka Stefanovića u izvoz oružja preko firme GIM, koja je u Saudijsku Arabiju izvezla naoružanje u vrednosti od 67 miliona dolara, a da su kasnije do tih informacija došli i domaći i međunarodni istraživački portali.

"Ovaj skandal će dobiti i međunarodni epilog, jer srpsko oružje na kraju, preko posrednika, završava u rukama islamskih terorista u Jemenu i Siriji", rekao je Jeremić.

On je naveo i da nije sporno to što Stefanović nema završen fakultet, nego to što je kupio diplomu fakulteta i plagirao doktorat, kao i ministar finansija Siniša Mali.

"Može Mali da bude ministar i bez diplome i sa osnovnom školom - kao što kaže Vučić, ali ne može visoki državni funkcioner da prepiše doktorat i da se lažno predstavlja kao doktor", ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, na kraju će Malom biti oduzet doktorat, a da će ga Vučić, sledeći "svoju gangstersku logiku", ostaviti na mestu ministra finansija, što će ubrzati kraj naprednjačkog režima.

Jeremić je, povodom pregovora o izbornim uslovima i eventualnom posredovanju Evropske unije u tim pregovorima, istakao da je za Narodnu stranku kasno za izlazak na izbore na proleće 2020. godine, jer fer izborni uslovi moraju da važe bar devet meseci pre izlaska građana na birališta.

Povodom rešavanja pitanja Kosova i Metohije, Jeremić je rekao da je Vučićev plan priznanje Kosova kao nezavisne države.

"To moramo da sprečimo, a najbolji način da to učinimo jeste da bojkotujemo izbore, jer će biti nelegitimne sve odluke tako uspostavljenih organa. Ko želi da Vučić prizna Kosovo, neka izađe na izbore, a ko ne želi, neka na dan izbora ostane kod kuće", poručio je Jeremić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak