Eksplozija u Beogradu: Policija blokirala ulice. Mediji: Visoka koncentracija gasova?

B92 20.09.2019 09:38
Eksplozija u Beogradu: Policija blokirala ulice. Mediji: Visoka koncentracija gasova?


Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1.15 došlo je do eksplozije i požara.Požar i eksplozija dogodili su se na Fakultetu organske hemije.

Povređenih nema, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice. Odmah potom, na lice mesta izašli su čelnici TMF-a.

RTS nezvanično saznaje da je na terenu utvrđeno da je koncentracija gasova visoka u toj laboratoriji i na fakultetu uopšte, pa je bilo nebezbedno za obavljanje policijskog uviđaja. Fakultet je obezbeđen, a nakon uviđaja biće poznat tačan uzrok eksplozije i požara, javili su mediji.

Međutim, ekipa TV Prve je na terenu saznala, iz izvora s fakulteta, da je se eksplozija dogodila u frižideru koji čuva hemikalije. Takođe je s fakulteta rečeno da nije tačna informacija da je u vazduhu velika koncentracija gasova i ističu da fakultet od jutros radi normalno, a za danas su čak zakazani i ispiti.

"Motor frižidera sa hemikalijama se pregrejao. Zbog toga se čula i eksplozija. Prošao je uviđaj i nema nikakve opasnosti. Fakultet normalno radi", rečeno je Tanjugu.  

Još jedna vest iz Karnegijeve ulice. TV Prva je javila da je u toj ulici velika havarija s vodovodnom cevi i da se voda sliva niz tu i okolne ulice. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak