Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije Kraša

B92 19.09.2019 09:32
Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije Kraša


Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je pet odsto akcija kompanije Kraš.To je potvrđeno iz centrale kompanije Kraš u Hrvatskoj u saopštenju koje su poslali medijima.

U skladu sa članom 482 Zakona o tržištu kapitala obaveštavamo javnost da smo dana 18.9.2019. obavešteni od deoničara Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, iz Nikozije - Kipar od dostizanju i prelasku praga od pet odsto glasačkih prava u Kraš d.o.o. Zagreb, navodi se u saopštenju. 

On ovo još nije zvanično potvrdio, a iz njegove službe za odnose sa medijima su u njegovom ime za B92 poručili da on "nema komentar".

Kako su nam rekli, Šaranović zasada nema nameru da odgovara na pitanja u vezi s Krašom, niti da daje bilo kakve izjave, te tako nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja da li je istina da je kupio akcije Kraša, a ako jeste o kolikom udelu je reč, zašto se odlučio na ovu kupovinu i kakvu su njegovi planovi u vezi s budućnošću te kompanije.

Prodaja Kraša jedna je od najaktuelnijih tema ovih dana u regionu.

Hrvatski mediji tvrdili su danima da se upravo ovaj biznismen krio iza računa banke preko koje su akcije kupljene.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama. Tako su napravili brend koji je bio simbol kvaliteta u prehrambenoj industriji.

Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice životinjsko carstvo, bajadere, čokolada dorina..


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak