Neravne kocke zaustavile trolejbuse

Politika 18.09.2019 23:09
Neravne kocke zaustavile trolejbuse


Javnost ne prestaje da se zgražava zbog javašluka sa neravnim kockama na Trgu republike koje radnici „Štrabaga”, izvođača, označenog kao jedinog krivca za to što kolovoz nije funkcionalan za sve učesnike u saobraćaju, a već se nameće novo pitanjeŠta će biti kada padne sneg na kolovoz koji je do subote pod drastičnim promenama – od izuzetno hrapave do potpuno glatke površine.

Zbog zamene kocke i juče je za vozila bio zatvoren deo saobraćajnice između Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta tako da su i trolejbusi 28 i 41, koji su se samo pre dve nedelje vratili na redovnu trasu, ponovo sa nje sklonjeni.

Rekonstrukcija završena, radovi se nastavljaju

Posle, kako je rečeno, iznenadne inspekcije Gorana Vesića i činjenice da se zamenik gradonačelnika na licu mesta uverio u opravdanost negodovanja dela javnosti zbog loše urađenog kolovoza oko tek rekonstruisanog Trga republike, juče su radnici i teška mašinerija izvođača radova, firme „Štrabag”, zaposeli Vasinu ulicu i nastavili da vade granitne kocke kako bi ih prilagodili svim građanima.

Podsećanja radi, najviše primedbi na novi kolovoz oko trga izrazili su biciklisti i motociklisti, ali i pešaci, naročito roditelji s dečijim kolicima. Osim Vasine koja je bila zatvorena za saobraćaj, u drugim ulicama oko Trga republike nije bilo osetnijeg zastoja.

Posredstvom Gradske službe informisanja, oglasili su se Goran Vesić i glavni urbanista Marko Stojčić i jučerašnji dan označili kao kraj rekonstrukcije Ulice 27. marta, od Starine Novaka do Takovske. Prema njihovim rečima, ovaj deo bi danas trebalo da bude otvoren za saobraćaj. Iz Sekretarijata za investicije stigla je informacija da će rekonstrukcija Ulice kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, biti završena prvih dana oktobra, kada će i ova deonica biti puštena za saobraćaj, a da će raskrsnica Takovske sa ulicama 27. marta i Džordža Vašingtona biti puštena za saobraćaj 19. septembra.

– Svi građani koji žive u ulicama 27. marta i Kraljice Marije veoma dobro znaju na šta su ličile njihove ulice koje decenijama niko nije sređivao do pre samo par meseci. Izgled tih ulica bio je sramota za grad. Sada su ulice rekonstruisane, zamenjene su vodovodne i kanalizacione instalacije i postavljene nove šine, tako da sada te ulice izgledaju kako treba da budu uređeni bulevari u jednoj evropskoj prestonici – poručio je Vesić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak