Naoblačenje kratkotrajno, predstoji nam topla jesen

RTV 18.09.2019 21:17
Naoblačenje kratkotrajno, predstoji nam topla jesen


Pad temperature i naoblačenje koje je od danas zahvatilo Srbiju biće kratkotrajno, odnosno prolazno i potrajaće do nedelje, a već od iduće sedmice možemo očekivati toplo vreme sa temperaturama kao prethodnih dana, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije.Meteorolog Nedeljko Todorović tekao je Tanjugu da nas očekuje natrprosečno toplo vreme od ponedeljka sa najvišim dnevnim temperaturama od 24 do 27 stepeni.

Kako kaže, ni ove godine neće nas zaobići Miholjsko leto i predstoji nam topla jesen.

"Narednih dana, do nedelje, biće sveže, posebno u jutarnjim satima, a u kotlinama i brdsko planinskim delovima biće možda i mraza. Temperatura će se kretati od 2 do 10 stepeni ujutru, a preko dana biće od 18 do 22 stepena", rekao je Todorović i dodao da nam se "pozno leto" vraća već od ponedeljka 23. septembra kada se mogu očekivati temperature i do 27 stepeni.

Do kraja meseca, 24 i 28. septembra može se očekivati kratkotrajno naoblačenje dok će ostalih dana biti pretežno sunčano i takvo vreme nastaviće se i oktobru.

Biće suvo, vez padavina, a kišni period nastupiće od novembra, kada bi se mogli očekivati i prvi jutarnji mrazevi.

U četvrtak u većem delu Srbije biće suvo s dužim periodima sunčanog vremena, samo u južnim krajevima umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Od petka do nedelje jutra hladna, u nižim predelima ponegde sa slabim prizemnim mrazem i maglom, a u planinama mraz se lokalno očekuje i na dva metra.

Tokom dana pretežno sunčano uz postepen porast temperature, naročito naredne sedmice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak