Merkel: Nema rokova za sporazum Beograda i Pristine ALI - što pre to bolje

Mondo 18.09.2019 18:29
Merkel: Nema rokova za sporazum Beograda i Pristine ALI - što pre to bolje


Nemačka kancelarka Angela Merkel kaze da ne postoji rok do kada Beograd i Priština treba da postignu sporazum ali da bi bilo bolje da se to uradi što pre.Nemačka kancelarka Angela Merkel je, na pitanje novinara da li Berlin i EU imaju neki rok do kada treba da se postigne sporazum između Beograda i Prištine i da li i dalje važi za Srbiju okvirni datum za pristupanje EU - 2025. godina Žan Klod Junkera, izjavila da nema rokova i poručila: što pre to bolje.

"Nema rokova u kojima se neke stvari moraju završiti, ali što pre to bolje", rekla je Merkel.

Merkel je naglasila da EU želi da se zadrži zamah u reformama i "da se zna da za pristupanje EU treba rešiti određene stvari u vezi sa Kosovom".

"Što se tiče 2025. godine, nisam za to da se licitira nekim datumima i vremenima, već da sve zemlje kandidati ispunjavaju uslove za pristupanje, a ti preduslovi su vrlo jasni", rekla je kancelarka.

Dodaje da se i u okviru EU moraju sprovode određene reforme, kao i da se može govoriti o pristupanju EU samo ako Srbija ispunjava uslove.

"Ne mogu govoriti u kojoj godini će to biti, ali to nije ni važno, već je važno dokle je Srbija napredovala u svom razvoju", zaključila je Merkel.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak