Osnivač Huawei kompanije: Sankcije učinile našu kompaniju još jačom

Mondo 18.09.2019 18:21
Osnivač Huawei kompanije: Sankcije učinile našu kompaniju još jačom


Osnivač Huawei Ren Žengfej rekao je da će ta kompanija ne samo preživeti američke sankcije, nego će dugoročno i ojačati.Ren je rekao da će se odeljenje za mobilne telefone suočiti sa problemima ukoliko joj bude onemogućeno korišćenje određenog softvera, uključujući Google servise.

"Kad je objavljena lista sankcionisanih entiteta, nadali su se da će Huawei da propadne. Ne samo da nije propao, nego mu ide još bolje", rekao je Ren agenciji AP. Američki stejt department objavio je listu sankcionisanih stranih pojedinaca i kompanija koje, kako je navedeno, predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost.

Osnivač Huawei izjavio je da je kompanija revidirala prognozu o prodaji mobilnih telefona u naredne dve godine i da očekuje pad prihoda za 20 do 30 milijardi dolara, preneo je "Sputnjik".

Ren je rekao da bi kompanija želela da i dalje koristi platformu "android" i da sarađuje sa američkim programerima, ali da može da pređe na sopstveni operativni sistem "harmoni" u roku od "nekoliko dana", ako to bude potrebno. On je ukazao i na razvoj opreme za 5G mobilne mreže i rekao da je kompanija uložila oko četiri milijarde dolara u istraživanja i razvoj ove tehnologije u prethodnoj deceniji.

Koliko je Huawei spreman videćemo već sutra - kad Huawei predstavi Mate 30 seriju u Minhenu. Bićemo tamo, zato nas pratite za sve detalje i plan, koji je Huawei napravio za dalji razvoj poslovanja!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak