Faze renoviranja kupatila

Novosti 17.09.2019 21:31
Faze renoviranja kupatila


Kupatilo je veoma bitna prostorija u kojoj je potrebno da se osećate prijatno s obzirom da ovde možete posvetiti vreme sebiKAŽU da je kupatilo ogledalo kuće. Dakle, kada planirate renoviranje stana, kupatilo predstavlja značajnu fazu renoviranja. Kupatilo je veoma bitna prostorija u kojoj je potrebno da se osećate prijatno s obzirom da ovde možete posvetiti vreme sebi. Ukoliko vam vaše trenutno kupatilo ne pruža taj osećaj onda je vreme za renoviranje. Koje su to faze koje morate proći i šta vam je sve potrebno za renoviranje kupatila saznaćete u nastavku.

Faze renoviranja kupatila

PLAN NOVOG KUPATILA

Pre svake faze najbitniji korak je dobro planiranje kupatila. Najbolja opcija za ovo je da se konsultujete sa vodoinstalaterom i proverite da li su vaše želje moguće. Takođe, sa vodoinstalaterom proverite da li je potrebno menjanje cevi kao i to da li je moguće napraviti drugačiji raspored nameštaja u kupatilu ukoliko je to vaša želja. Nakon toga vreme je da se odlučite za estetiku kupatila. Ovde ćete birati keramiku i stil kupatila kako biste mu dali vaš lični pečat. Ovo takođe spada u planiranje jer je veoma bitno da uklopite svoj stil u mogućnost vašeg kupatila, tako da ukoliko želite kadu sa masažerima bitno je da proverite da li vaše kupatilo ima kapacitete za ovakvu kadu. Kada sve dobro isplanirate vreme je za rušenje.


RUŠENjE STAROG KUPATILA

Ova faza je ujedno i jedna od najstresnijih jer ostavlja najveći lom iza sebe. U ovoj fazi se uklanjaju stare pločice i za sobom ostavljaju šut koji je potrebno očistiti. Ovu uslugu možete i platiti kako ne biste morali sami iznositi i čistiti kupatilo. Takođe, ukoliko je kupatilo malo i odlučite se da menjate dimenzije onda se spremite za još više haosa s obzirom da je potrebno i rušenje već postojećeg zida. Ali, ne brinite jer sa dobrim majstorima i doplatom možete biti sigurni da će kuaptilo biti čisto i spremno za nastavak renoviranja.


INSTALACIJE I POSTAVLjANjE NAMEŠTAJA

Ova faza je bitna jer se u njoj dešavaju glavne stvari koje će kasnije definisati kvalitet vašeg kupatila. Veoma je bitno da unajmite dobre majstore koji će odraditi sve po prethodno uspostavljenom planu. Instalacije se menjaju ukoliko je potrebno ili ukoliko su starije od 10 godina. Takođe, hidroizolacija je veoma bitna i danas se može uraditi vrlo brzo i efikasno a da pritom vaše kupatilo dobro štiti narednih godina. Postavljanje keramike bi bio sledeći korak i on mora biti veoma pažljivo odrađen.

Postavljanje novih pločica zahteva stručnost jer male nepravilnosti mogu narušiti izgled vašeg kupatila kao i sam kvalitet. Pločice moraju biti istih dimenzija i sličnih tonova kako bi se lepo i pravilno uklopile. Postoje zidne i podne pločice ali u nekim situacijama možete podne korisiti i kao zidne dok zidne nikada nemojte korstiti kao podne jer su znatno tanje i osetljivije. Nakon postavljanja pločica vaše kupatilo već poprima željeni izgled i postavka nameštaja može da se izvede.


FINALNA FAZA I AKSESOARI

Sada kada imate osnovne stvari u svom kupatilu vreme je za finalnu fazu koja podrazumeva krečenje i dekorisanje. Krečenje se uglavnom svodi na krečenje plafona i preporučuje se da se kreči masnim bojama kako bi plafon bio otporniji na vlagu. Na vama je koju ćete boju odabrati kao i to kako ćete dalje ukrasiti svoje kupatilo. Veoma bitnu ulogu u izgledu vaše kupatila igra i osvetljenje zato postavljanje rasvete mora biti deo plana koji ste prethodno razradili sa majstorima.

Pored rasvete, i krečenja dodatno možete dekorisati kupatilski nameštaj. Tu vam mogu pomoći okovi za nameštaj gde spadaju ukrasne lajsne, ručke za ormariće i ogledala ali i elementi koji će vaš kupatliski nameštaj učiniti dugotrajnijim kao što su šarke za kupatilski nameštaj ili nerđajuće nogice i nosači polica. Okovi za nameštaj se prodaju u specijalizovanim radnjama tako da ćete najverovatnije morati da ih kupite odvojeno od kupatilske opreme.

Dalje dekorisanje je na vama i vašem ukusu ali pre svega kupatilu dajte dobro završno čišćenje kako bi ga spremili za novi izgled.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak