Novi Windows 10 problem: Crveni i narandžasti ekrani

Radio 021 17.09.2019 09:33
Novi Windows 10 problem: Crveni i narandžasti ekrani


Windows 10 problemi se pojavljuju i nestaju u proteklih nekoliko meseci, pa kompanija Microsoft ima pune ruke posla oko pronalaženja rešenja. Poslednji u nizu je i problem koji je u vezi sa jednim od ažuriranja, i koji bitno utiče na korisničko iskustvo.  Naime, radi se o ažuriranju KB4512941, koje je nedavno već izazivalo određene CPU probleme, ali to izgleda nije bilo dovoljno, pa sve više korisnika prijavljuje da se sve na njihovim Windows 10 računarima "pretvara u narandžasto ili crveno".
 
I dok su u nekim slučajevima samo screenshot-ovi narandžasti, u drugim se čitavi ekrani crvene, pa korisnici prijavljuju da tokom logovanja sve izgleda normalno, da bi nakon što unesu podatke sve postepeno postajalo crveno. Jedini element koji zadržava svoju prirodnu boju je kursor miša, što je ozbiljan problem za sve - od grafičkih dizajnera do onih koji samo uređuju fotografije sa porodičnog odmora.
 
Budući da Microsoft još uvek nije progovorio o poslednjem problemu korisnici ga rešavaju na različite načine, te neki jednostavno uklanjaju poslednje ažuriranje, dok drugi ažuriraju grafičke drajvere. Najviše su pogođeni Lenovo uređaji koji imaju Vantage aplikaciju zajedno sa Windows 10 majskim ažuriranjem 1903, a u tom slučaju se ispostavilo da resetovanje aplikacije pomaže.
 
Tačan broj pogođenih korisnika još nije poznat, a činjenica je da je samo kompanija Lenovo u drugom kvartalu 2019. prodala 16,2 miliona računara na kojima je aplikacija Vantage unapred instalirana, što ukazuje na to da bi nekoliko miliona Windows 10 korisnika moglo da se suočava sa ovim problemom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak