Misterija: Koliko košta nova obnova kocki na Trgu republike

Radio 021 17.09.2019 09:30
Misterija: Koliko košta nova obnova kocki na Trgu republike


Stručnjaci kažu da je odgovornost na izvođaču i nadzornom organu, a još uvek nije jasno koliko nova obnova košta i ko je plaća.Kako piše N1, bar je nešto bilo brzo - Trgom ponovo odzvanja godinu dana uigravani ritam - kocka do kocke, neispravna kockica. Ograđeni i skriveni od i te kako nervozno radoznalih pogleda, radnici preslažu ono što je od početka izgledalo sumnjivo.
 
"To je trebalo da bude granit, a ispalo betonska kocka presvučena nečim što se koristi estetski za oblaganje zidova, a na za saobraćaj", kaže arhitekta Đorđe Bobić.
 
Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije kaže da bi čak i građani trebalo da znaju od čega je, kako bi trebalo da izgleda i kako se postavlja kocka za kaldrmu.
 
"Sve se zna, nikakva filozofija nije, ovo je čist propust nadzora i izvođača radova i zato treba da snose posledice. A šta su hteli da postignu, što su lepili taj gornji sloj - ne znam, nije mi jasno. Ne može da se ugrađuje ono što ti želiš, nego ono što mora da bude na takvoj podlozi na takvom mestu", smatra Rodić.
 
Nezvanično je obnova Trga koštala 10 miliona evra, a neki stručnjaci tvrde da ne vredi ni upola toliko.
 
Dok odbornici opozicije tvrde da je za ovu reprizu iz gradske kase izdvojeno dodatnih 34 miliona dinara, zamenik gradonačelnika Goran Vesić tvrdi da će izvođač o svom trošku presložiti kocke.
 
Radnici na raspolaganju imaju još oko mesec dana da preslože kocke.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak