Novi krosover 'XCeed'

Novosti 15.09.2019 16:47
Novi krosover 'XCeed'


Radi se o šestoj varijanti, koju će proizvoditi u 'Kijinoj' fabrici u Slovačkoj, jedinoj ovog južnokorejskog giganta u EvropiOFANZIVA "Kije" na tržištu krosovera se nastavlja nesmanjenom žestinom. Tako je pre nekoliko dana je na severu Slovačke, u mestu Teplička nad Vhom, u predgrađu Žiline, počela proizvodnja novog modela iz familije krosovera "XCeed". 

Kijina slovačka fabrika je nakon dvonedeljnog redovnog godišnjeg zaustavljanja proizvodnje pokrenula proizvodnju novog krosovera "Iks-sid". Novi model je u javnosti premijerno predstavljen krajem juna u "Kijinoj" centrali u Frankfurtu.

Novi krosover 'XCeed'

Radi se o šestoj varijanti, koju će proizvoditi u toj fabrici, jedinoj ovog južnokorejskog giganta u Evropi.

Treća generacija "Kia Ceeda" je inače od sredine 2018. širom Evrope raspoloživa u hečbek i karavanskoj varijanti, kojima se početkom ove godine pridružio i "shooting brake" model "ProCeed", kao i sportske varijante GT ("Ceed" i "ProCeed"), koji su popravili prodaju porodice "sid" za čak 41 odsto u odnosu na prošlu godinu. Porodica "sid" će se po očekivanjima još bolje iskazati u drugoj polovini godine, jer se do kraja godine očekuje lansiranje novih hibridnih varijanti. U prvih šest meseci ove godine su u "Kijinoj" fabrici u Slovačkoj, jednoj od najsavremenijih fabrika automobila na svetu, proizveli 180.200 putničkih vozila i 222.000 motora (proizvode ih i za kompaniju sestru "Hjundai").

Novi krosover 'XCeed'

Nakon osam godina se u aprilu završila proizvodnja monovolumena "venga", koja je svoje mesto ustupila novom gradskog krosoveru "XCeed". Modeli "sportidž", "sid" i "venga" su prvom polugodištu našli svoje kupce u čak 95 zemalja sveta - najpopularniji su bili u Rusiji (16 odsto ukupne proizvodnje), Velikoj Britaniji (15 odsto), a više od 10 posto izvoza su dostigli i u Nemačkoj.

BROJKE

180.200 automobila proizvedeno u Žilini u prvih šest meseci 2019.

222.000 motora napravljeno u istom periodu

41 odsto je rast prodaje modela "sid"


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak