Vučić: Neću da Ameriku imamo kao neprijatelja

N1info 15.09.2019 11:56
Vučić: Neću da Ameriku imamo kao neprijatelja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija neće graditi neprijateljske odnose sa Sjedinjenim američkim državama, nego će, naprotiv, raditi na njihovom poboljšanju, da budu kao nekad."Neću da vodim zemlju, a da Ameriku imamo kao neprijatelja. Srbiji je dosta krvi i propadanja", rekao je Vučić na obeležavanju 75. godišnjice spašavanja američkih pilota u misiji "Halijard".

Komentarišući smenu savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, on je istakao da se sa njim nije sreo, nego samo razgovarao telefonom, ali da se "Srbima dopada njegov stav po pitanju Kosova".

Vučić je dodao da ga zato čude reakcije nekih u Srbiji koji su sa oduševljenjem primili vest o Boltonovoj smeni.

On je poručio da će Srbija nastaviti da sarađuje i pronađe neku vrstu zajedničkog imenitelja i sa SAD i kosovskim Albancima.

Američki ambasador Kajl Skat je rekao da SAD rade sve što mogu da utiču da nova Vlada Kosova dođe za pregovarački sto sa Beogradom, što znači, pre svega, da ukinu takse, a da će njegova zemlja raditi na tome da dođe do pomirenja Srbije i Kosova.

Upitan o za stav o deklaraciji Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini, on je rekao da to treba pažljivo da se prouči i da Srbija ne treba da ishitreno i naprečac izlazi sa izjavama, ali da će se "na ozbiljan način odnositi prema tom dokumentu i dati svoj sud.

"Ono za šta se Srbija zalaže je poštovanje Dejtonskog sporazumai dogovor tri naroda. Svako drugo rešenje bez toga, plašim se, ne bi vodilo u dobrom smeru", ocenio je Vučić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak