Gurović: Nedopustivo je da 40-godišnji Skola ima više energije od centara Srbije

B92 15.09.2019 11:24
Gurović: Nedopustivo je da 40-godišnji Skola ima više energije od centara Srbije


Milan Gurović, nekadašnji reprezentativac Srbije, nije mogao da odgovori na pitanje da li je uspeh ili neuspeh peto mesto na Mundobasketu."Zavisi iz kog ugla se gleda. Mi smo možda razmazili naciju u poslednjih 20-30 godina. Naši navijači su navikli na odličja. Ali treba da shvatimo da smo mala i ponosna država, sa velikim srcem. Na poslednja tri tkamičenja smo imali tri odličja, to je veliki uspeh srazmerno broju stanovnika", rekao je Gurović za TV Prva.

Srbija je u četvrtfinalu izgubila od Argentine, koju je do trijumfa predvodio 40-godišnji Luis Skola.

"Ja to gledam na jedan loš dan. Iznervirao sam se zbog Argentine, jer je jedan Luis Skola, koji ima 40 godine, imao više energije nego svi naši centri zajedno. To je nedopustivo u četvrtfinalu, to je borba za "život i smrt". Možeš da imaš loš dan, da te ne ide u napadu, ali moraš da igraš odbranu i da imaš energiju", kazao je Gurović i dodao:

"Da li uspeh ili neuspeh? Neka ostane znak pitanja".

Naši košarkaši u domovinu se vraćaju kao petoplasirana ekipa, pošto su u utakmicama za plasman od 5. do 8. mesta pobedili Ameriku i Češku.

"Imali smo kvalitet, bilo je prenaduvano u medijima da mora da se osvoji zlato. Oni momci to čitaju posle treninga, čitaju medije. I onda se stvara vrsta pritiska, to je verovatno uticalo na četvrtfinale, koje je najkritičnija tačka".

Gurović je pružio podršku Aleksandru Đorđeviću, koji neće produžiti ugovor sa KSS.

"Njemu je istekao ugovor, treba mu skinuti kapu. Tri srebrne medalje, mnogo nas je zadužio. Možda je red da neko drugi dobije šansu, sad je na KSS da odluči".

Gurović se osvrnuo i na Amerikance, koji, kako kaže, imaju drugačije razmišljanje. Za njih je ovo žrtva, a za njega i njegove drugare igrati za reprezentaciju je bila čast.

"Mi se nismo žrtvovali. Nama je čast bila da igramo za reprezentaciju i da predstavljamo narod. Nema tu žrtve, to se podrazumeva. S drugim mentalitetom ideš, Amerikanci to gledaju drugačije", zaključio je Gurović.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak