Prvo plato pa crpna stanica i saobraćajnice

Politika 13.09.2019 20:12
Prvo plato pa crpna stanica i saobraćajnice


Prema prvim slikama sa terena, jasno je da će u toku radova jedino trpeti pešaci – već je zatvoreno pola pešačkog prelaza od tramvajskog stajališta za linije 7 i 9 sve do Glavne železničke



Sve više majstora na Savskom trgu i ispred zdanja doskorašnje Glavne železničke stanice prethodnih dana nezvanično je upućivalo da konačno kreću ozbiljniji radovi na ovom prostoru koji oivičuju Nemanjina, Savska i Karađorđeva. Da se velika, dugo najavljivana obnova trga zaista zahuktava juče je potvrdio i glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Prema ranijim najavama gradskih otaca, prvi radovi trebalo je da krenu po obodu budućeg pešačkog trga, odnosno da se najpre rade nove saobraćajnice. Ali, kako je pojasnio Stojčić, prva faza radova obuhvatiće izgradnju platoa ispred stanične zgrade. To je i razlog što su krajem prošle nedelje majstori skinuli asfalt ispred stare Glavne železničke i što su ogradili ovaj prostor. Drugi razlog svakako je predstojeće osvežavanje fasade ovog zdanja. Uveliko se radi i na platou nedaleko od hotela „Belgrejd siti” (zgrada nekadašnjeg hotela „Petrograd”), sa koga se uklanjaju dosadašnje ploče.

Kada je reč o narednim fazama preuređenja trga, kako je ukazao Stojčić, drugi deo radova biće izgradnja nove crpne stanice, koja će naslediti postojeću (stara će biti sačuvana kao rezervna).
– Treća faza obuhvatiće izgradnju tramvajske mreže i kolovoza. Neće biti zastoja u saobraćaju jer će se prvo graditi obodna kružna saobraćajnica koja zaokružuje sam prostor trga i tek kada sve to bude izgrađeno i tramvaji pušteni u rad pristupiće se rekonstrukciji polukruga koji zauzima Savski trg – istakao je Stojčić za „Prvu”.

Četvrta faza radova biće postavljanje spomenika Stefanu Nemanji. Njegova pozicija, kako je dodao gradski urbanista, pažljivo je birana i nalaziće se na mestu sadašnjeg ukrštanja tramvajske pruge. Prvobitno, spomenik je trebalo da bude postavljen paralelno sa glavnim ulazom u stanicu.

Prema prvim slikama sa terena, jasno je da će u toku radova, oročenih do Sretenja, jedino trpeti pešaci. Za njih je već zatvoreno pola pešačkog prelaza od tramvajskog stajališta (za linije 7 i 9) pa sve do Glavne železničke. Ovaj privremeni režim ne remeti odvijanje saobraćaja za automobile i autobuse u okolnim saobraćajnim trakama.

Kao saobraćajni „džoker” u toku rekonstrukcije Savskog trga krajem septembra trebalo bi da uskoče četiri saobraćajne trake Bulevara Vudroa Vilsona i to na potezu od Autobuske do Palate pravde.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak