Đorđević: Ovo je bila naša dužnost

RTS 12.09.2019 18:40
Đorđević: Ovo je bila naša dužnost


Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević nakon meča sa SAD složio se sa kolegom na klupi Amerike da je trebalo da dve selekcije igraju mnogo bitniju utakmicu na turniru."Očigledna je bila želja i sportska dužnost da reagujemo na ovaj način, mi jesmo tim, grupa koja radi zajedno i znamo šta nam je činiti u ovakvim mečevima. Treba insistirati na zajedništvu i u porazima i u pobedama, to je ono na čemu smo insistirali i što smo pričali. Trudio sam se da ih motivišem i dignem, pokazali smo da možemo dobro da igramo košarku, ali, nažalost, igramo samo za čast i takmičenje", izjavio je Đorđević.

"Utakmica je otvorena na sjajan način, bili su u šoku, mi smo imali trening između mečeva, oni nisu, iznenadili smo ih, šut je bio odličan, posle smo ispratili unutrašnjom igrom. Na kraju, tranziciju smo limitirali, uspeli da timski branimo i to je cela priča, sve čestitke momcima, na način na koji su igrali, profesionalci smo i idemo dalje", dodao je selektor.

"Da budemo iskreni, njima je ovaj meč došao još teže. Pokazalo se koliko je bitno spavati duže od jedne ili dve noći u istom krevetu, doručkovati, to je sve bitno za igrače. Argentina se posle svog meča u grupi spakovala i došla ovamo, mi smo u pola šest ujuru ustali, pakovali se i putovali dugo ovamo. Zvuči smešno, ali nekad i taj doručak mnogo znači. Na istu stvar se žale i SAD, zahtevno je", rekao je Đorđević.

„Popovič mi je lepo rekao i u pravu je. Mi smo je..ni gubitnici. Trebalo je da igramo za nešto, a ne ovako", za kraj je dodao selektor Srbije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak