U ovakvom domu žive srećni ljudi: 12 pravila uređenja koja moramo da usvojimo!

Stil magazin 11.09.2019 23:07
U ovakvom domu žive srećni ljudi: 12 pravila uređenja koja moramo da usvojimo!


Bez obzira na to koliko vremena provodite kod kuće, kada se napokon nađete u svom životnom prostoru on bi trebalo da vam pruži osećaj ugodnosti i mira. U nastavku saznajte kako se to postiže jednostavnim trikovima za uređenje prostoraNačin na koji uređujete svoj životni prostor itekako ima uticaja na vaše raspoloženje. Srećni ljudi vode računa o svom domu, a ovo su njihove tajne uređenja prostora zbog kojih je smešak čest gost na njihovim licima.

1. Ne dozvoljavaju stvaranje nereda. Uvek paze na to da se, na primer, dva-tri časopisa ne pretvore u hrpu koja samo skuplja prašinu. Na vreme se rešavaju nepotrebnih stvari i ne dozvoljavaju da im one preuzmu prostor.

Saveti za uređenje: Boje za 'topliji' i 'srećniji' dom

2. Predmete koje im puno znače iznose na videlo. Važna zahvalnica na zidu, dečije medalje, diploma… Šta god za njih ima veliko značenje zaslužuje da bude izloženo pogledima, a zbog tih predmeta ionako se osećaju bolje čim ih ugledaju u prolazu.

3. Iskazuju sopstveni karakter. Ne boje se u da uređenjem unesu sebe pa uvek vode računa o tome da je njihov dom uređen onako kako njima to odgovara i ne nužno u skladu s trendovima.

4. Imaju kutak za odmor. Mala zona stvorena samo za njih ponekad nije veća od jednog ili dva kvadrata, ali to je njihov poseban prostor u kojem se udaljuju od svih briga i problema i uranjaju u svoj svet.

Saveti za uređenje: Boje za 'topliji' i 'srećniji' dom

5. Unose prirodu u dom. Što više biljaka, to bolje. Istraživanja su odavno dokazala da nas biljke smiruju i pozitivno utiču na naše psihološko stanje zato se slobodno okružite njima.

6. Kod njih je uvijek "živo". Druženja s prijateljima ili porodice napuniće istovremeno i vas i vaš dom pozitivnom energijom.

7. Vole svetlo. Ako zbog položaja kuće ili stana tj. prozora na domu nemaju dovoljno dobar izvor prirodnog svetla, nadomestiće to veštačkim svetlom. U dnevnim i večernjim prilikama često pale sveće koje životnom prostoru daju posebnu toplinu.

Saveti za uređenje: Boje za 'topliji' i 'srećniji' dom

8. Redovno čiste. Nisu robovi krpe i deterdženta, ali imaju svoj raspored redovnog čišćenja od kojeg ne odstupaju i zbog toga im je lako da održavaju higijenu.

9. Spavaća soba je njihovo utočište. Prostorija u kojoj spavamo neverovatno je važna. Stručnjaci za uređenje savetuju da upravo ona bude prva kojoj ćemo posvetiti pažnju. Ona je poslednje što vidimo pre nego što utonemo u san nakon dugog dana i prvo što vidimo kada se ujutro probudimo pa energiju te prostorije nosimo sa sobom.

10. Biraju boje koje podižu raspoloženje. Barem jedan zid u njihovom domu obojen je nekom od boja koje dokazano dobro utiču na nas poput zelene ili narandžaste.

11. Vole "namirisati" svoj dom. Sveće, difuzori ili pak miris za dom iz kućne radinosti poput zapaljene borove grančice – prijatan miris takođe podiže raspoloženje.

12. Pune životni prostor uspomenama. Fotografije na zidu ili na policama možda nije lako održavati, ali pogled na njih svaki put razvlači usne u osmeh. Zato ne dvoumite se zbog velikog broja fotografija u svom domu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak