ABU Dabi je veliko saobraćajno čvorište i mnogi turisti, dok čekaju naredni let, mogu nakratko da stignu do grada i vide atrakcije koje nudi.

Ovaj grad Ujedinjenih Arapskih Emirata može se na interesantan način obići i za pola dana, ali vreme treba dobro isplanirati. Ukoliko turista ima samo nekoliko sati na raspolaganju, uvek je dobro rešenje tura sa otvorenim autobusom.

10.00

Jutro je najbolje vreme da se poseti Riblja pijaca u Mina luci, gde su privezani tradicionalni drveni brodići posle celonoćnog ribarenja.

11.00

Blizu luke Mina nalazi se Korniš plaža (dugačka osam kilometara) sa prelepom tirkiznom vodom Zaliva, a ko nema kupaći kostim može da popije piće. Na Kornišu se nalaze mnogobrojni restorani, a najukusnija hrana je u libanskim.

12.00

Marina Brejkvoter je stari deo grada okružen zelenilom i tu se može ući u beduinski šator, posetiti džamija ili šopingovati u tradicionalnom suku.

13.00

Ljubitelji umetnosti treba da odu do ostrva Sadijat gde se nalaze muzeji Gugenhajm i Luvr.

24 časa u Abu Dabiju: Kafa uz pogled sa 62. sprata

15.00

Ukoliko nije velika vrućina treba posetiti srce grada Kasr al Hosn, koje je nastalo 1760. godine kao kula stražarnica, a zatim i kao utvrđenje. Na ovom mestu može da se vidi kako je izgledao život pre naftne revolucije.

16.00

Svetski trgovački centar je najbolje mesto na kojem može da se provede vreo dan i kupi sve - od plišane kamile do persijskog tepiha.

24 časa u Abu Dabiju: Kafa uz pogled sa 62. sprata

18.00

Najlepši zalazak sunca može se videti iz Šeik Zaed velike džamije, koja je najveća atrakcija grada i u suton deluje kao magija.

24 časa u Abu Dabiju: Kafa uz pogled sa 62. sprata