Đorđević: Argentinci igraju lepršavu košarku, moramo da ostanemo mirni

Novosti 09.09.2019 21:19
Đorđević: Argentinci igraju lepršavu košarku, moramo da ostanemo mirni


U četvrtfinalu tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale, tako da je ovo za nas najznačajnija utakmica na prvenstvu - jasan je selektor SrbijeSrbija je porazom od Španije zakazala duel sa Argentincima u četvrtfinalu Svetskog kupa. Sleektor Aleksandar Đorđević je svestan težine zadatka koji je pred njegovim pulenima.

- Pobedili su sve ekipe. Igraju lepršavu košarku, pravu argentinsku, sa mnogo asistencija i nesvakidašnjih poteza dvojice sjajnih plejmejkera Laprovitole i Kampaca, uz legendarnog Luisa Skolu. Imaju igrače poput Brusina, Deka, kao i Deliju koji su okosnica tima. Vildoza unosi dodatnu energiju. Čeka nas slična utakmica kao sa Špancima - počeo je Đorđević.

Osvrnuo se zatim na meč sa “furijom”.

- Pogledaćemo taj meč i videćemo na snimcima šta nismo dobro radili. Posle jednog od pregleda su se pojavile razne stvari poput sudijske odluke na Jokiću. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Španci su imali jasnu nameru da igraju čvrsto i fizički i moramo da budemo spremni, jer će nas tako napadati i Argentinci. U četvrtfinalu tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale, tako da je ovo za nas najznačajnija utakmica na prvenstvu.

O psihološkoj težini poraza kaže:

- Mi smo ekipa koja zna šta treba da radi u ovakvim situacijama. Moramo mirno da uđemo u meč sa Argentinom. Na meni je da ohrabrim igrače i da iz te pozitive ponovotražimo snagu. Teško nam je pao poraz, nije lako sve ovo što se dešavalo izdržati i nositi. Svako se nosi sa tim na svoj način. Na kraju će verovatno biti iskreni i reći kako su uspeli da iznesu se pohvale i pritisak. Ne može da se misli da će sve biti lepo i fenomenalno.

Govorio je i o Nikoli Jokiću koji je ranije završio meč sa Špancima.


- Pričali smo posle utakmice. Dešavaju se takve situacije, ponekad ne ide sve po planu. Nama je Nikola potreban na terenu, posebno u važnijim mečevima. Svestan je i on toga i ne treba tome pridavati puno značaja.

Više puta je selektor isticao da je neophodno da lopta više centrima.


- Naš kvalitet jeste u tome da lopta uđe unutra, izađe napolje i onda opet uđe unutra. Onda se iskristališe taktika protivnika. Moramo da igramo našu igru. Egzekucija koja je bila limitirana nedostatkom brzine se osetila. Što se zdravstvenog biltena tiče, svi us dobro, odradili su šta je trebalo - završio je Đorđević.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak