Plenković: Na provokacije reagujemo kao ozbiljna država

RTS 09.09.2019 09:24
Plenković: Na provokacije reagujemo kao ozbiljna država


Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je Hrvatska u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika vojske Srbije u Hrvatsku, reagovala kao ozbiljna država."Mi smo juče reagovali upravo onako kako reaguje ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad neko pokuša izvesti provokaciju umesto da kulturno, u skladu sa praksom, hrvatskim zakonima i međunarodnom pravu najavi posetu, a potom eventualno i druge detalje", rekao je Plenković u Solinu na obeležavanju praznika Male Gospe i Dana grada.

Mi na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali isto tako čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak, naveo je Plenković, a prenosi Hina.

"Mislim da smo uradili upravo ono što je trebalo i što bismo uradili i sutra", dodao je Plenković.

A potpredsednik hrvatske Vlade i ministar odbrane Damir Krstičević poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti da "ovo više nije `91, pa da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele".

"Prema tome, zna se kako se to radi - zahtev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju sprovoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati", poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srpskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak