Festival umetnosti na ulici

Politika 08.09.2019 11:42
Festival umetnosti na ulici


Festival umetnosti na ulici 'Rekonstrukcija' održaće se od danas do 8. septembra na Dorćolu, u Pančićevom parku, dvorištu OŠ 'Kralj Petar Prvi' i UK 'Stari grad'Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija” održaće se od danas do 8. septembra na Dorćolu, u Pančićevom parku, dvorištu OŠ „Kralj Petar Prvi” i UK „Stari grad”. Slogan manifestacije čija je ideja da umetnost uključi u svakodnevni život ljudi je „Ajmo napolje”. U okviru festivala oslikavaće se murali, biće priređene izložbe, tribine, radionice za decu i odrasle, umetnički market i ulične igre, a biće postavljene i prostorne instalacije. Sve to će ulepšati i muzički program.

Fasade koje će dobiti novi izgled nalaze se na Dorćolu, a odabrane su u saradnji sa žiteljima Starog grada. Oslikaće ih strit-ap umetnici međunarodnog značaja Julijeta XLF i Sebas Velasko, kao i domaći i regionalni poznati artisti „Kriška studio”, Sanja Stojković – Tifani Rubi, Super Timor, Wuper i pobednik konkursa za mlade muraliste Bogdan Đokić Brva.

U subotu i nedelju, u dvorištu OŠ „Kralj Petar Prvi” zakazano je kolektivno oslikavanje u kome će učestvovati dvadesetak autora koji će raditi na zidu dugom gotovo 45 metara.

Izložba dokumentarnih fotografija i tribina biće upriličeni u UK „Stari grad”, a u Pančićevom parku biće postavljene tri postavke ulične fotografije autora Marije Konjikušić, Ognjena Rankovića Orana i Bojana Lacmana. Tu će biti i književna prostorna instalacija Nikole Radosavljevića.

U okviru postavke „Udomi umetnost” biće ponuđeni i radovi „za poneti”, a u parku će se tokom vikenda održati i umetnički market, crtanje uživo, kao i muzički program.

Detaljan program manifestacije dostupan je na sajtu festivala, kao i na društvenim mrežama: festivalrekonstrukcija.com i @festivalrekonstrukcija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak