Suđenje medicinskoj sestri za ubistvo muža: Slučaj 'cijanid' ide iz početka

Novosti 08.09.2019 11:32
Suđenje medicinskoj sestri za ubistvo muža: Slučaj 'cijanid' ide iz početka


Ukinuta presuda Ireni Šarkanj. Ištvan Šarkanj februara prošle godine preminuo posle pregleda u Opštoj bolniciAPELACIONI sud u Novom Sadu je uvažio žalbu branioca okrivljene i ukinuo presudu Višeg suda u Subotici kojom je medicinska sestra Irena Šarkanj osuđena za ubistvo muža Ištvana. Zločin se dogodio pre godinu i po dana u Opštoj bolnici u Subotici.

- Apelacioni sud smatra da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i dokaze izvedene tokom prvostepenog postupka i na taj način u potpunosti utvrditi činjenično stanje - objašnjavaju u Višem sudu u Subotici. - U skladu sa tim, Viši sud je za petak zakazao novo pripremno ročište.

Podsetimo, Ištvan Šarkanj je u februaru prošle godine preminuo neposredno posle pregleda u Opštoj bolnici a obdukcija je utvrdila da je smrt nastupila usled trovanja cijanidom. Za sumnjivu smrt osumnjičena je njegova supruga, koja ga je dovela u bolnicu u kojoj je i sama bila zaposlena. Posle veštačenja i izjava svedoka, u martu ove godine, osuđena je na 13 godina zatvora.

BEZ TRAGOVA NA VENAMA

- Nisam ga ubila, nikada to ne bih učinila. Radim 36 godina i nikada nisam uradila ništa protivzakonito - tvrdila je Irena na suđenju. - Kanila u levoj ruci mu je bila začepljena i oštećena, ja sam mu ubrizgala samo akvu. Nisam kriva!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak