O NDH ispod grba NDH

Novosti 08.09.2019 11:24
O NDH ispod grba NDH


Potpredsednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Hrvtske Davor Božinović ocenio je da je izjava Milorada Pupovca (SDSS) u kojoj poredi modernu Hrvatsku s NDH nedopustiva, netočna i kao takva neprihvatljivaHrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocenio je da je upoređivanje Hrvatske i NDH nedopustivo, netačno i neprihvatljivo, a dok je to govorio sedeo je ispod grba koji se koristio u vreme NDH.

Naime, ministar Božinović je bio na obeležavanju 29. godišnjice Antiterorističke jedinice Lučko koja ima grb kod kojeg šahovnica započinje sa belim kvadratom, kao što se koristilo u vreme NDH.

Božinović je istovremeno kritikovao Milorada Pupovca čija je izjava o NDH i usporedbe sa nekim pojavama u današnjoj Hrvatskoj izazvala lavinu reakcija. ”Ta usporedba je nedopustiva i netačna, i kao takva neprihvatljiva. Povezivati Hrvatsku sa NDH je jednostavno izvan svake pameti. Mi ćemo to raspraviti, takva izjava ne pridonosi stabilizaciji ili smirivanju tenzija u hrvatskom društvu”, rekao je ministar.

Pupovca je kritikovao i predsednik SDP-a Davor Bernardić koji smatra njegovu izjavu takođe nedopustivom, dok je predsednički kandidat Zoran Milanović rekao da se HDZ mora da odluči da li mu je ”Pupovac brat ili tat (razbojnik), jedan dan prijatelj, a drugi neprijatelj. ”Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kada je 1997. došao u Hrvatski sabor i digao ruku za izmjene Ustava te godine”, kaže Milanović, koji je napad na Srbe nazvao ‘terorističkim’. ”Treba videti svaki zarez u Pupovčevoj izjavi, jer on kada govori kao da hoda po jajima”.

Komentarisao je i predlog Miroslava Škore da se zabrani rad SDSS-a. ”Svaka stranka ponekad lupeta i SDP je znao da lupeta, HDZ to čini svaki dan. Ako zbog toga počnemo da zabranjujemo stranke to je put u tiraniju”.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak