Ivana Španović propušta Svetsko prvenstvo

Politika 05.09.2019 19:58
Ivana Španović propušta Svetsko prvenstvo


Želim da se potpuno oporavim i usredsredim na ono najvažnije, a to su Olimpijske igre u Tokiju, rekla je najbolja srpska atletičarka i kandidat za zlatnu medalju u DohiNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović propustiće Svetsko prvenstvo u Dohi zbog povrede na mitingu u Berlinu.

Posle medicinskih pregleda potvrđeno je da Španovićeva neće učestvovati ni u finalu Dijamantske lige, takmičenje koje je osvajala dva puta, ali ni u Kataru krajem ovog meseca. „Povreda se desila neočekivano i bez obzira na ozbiljnost, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to dogodilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao što je bio slučaj sa Ahilovom tetivom prošle godine na Evropskom prvenstvu. Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i usredsredim na ono najvažnije, a to su Olimpijske igre u Tokiju”, rekla je Španovićeva.

Doktor Jovan Đurović objasnio je da je potrebno između tri i pet nedelja da se mišić regeneriše i ojača i da zato Španovićeva ne sme da ide u Dohu. „Ivana će se u narednom periodu posvetiti rehabilitaciji i nakon toga krenuti sa pripremama za narednu sezonu”, izjavio je Đurović.

Trener Goran Obradović podsetio je da je Ivana ove godine ispunila cilj odbranom trofeja evropske dvoranske šampionke. „Letnja sezona bila je posvećena samo jednom takmičenju, Svetskom prvenstvu. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana, već polovinom oktobra, i fizički i psihički biti spremna za nove, olimpijske izazove”, zaključio je Obradović.

Svetsko prvenstvo u Dohi održava se od 27. septembra do 6. oktobra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak